vineri, 14 septembrie 2012

Prometheus {2012}

S-a mai lasat hype-ul legat de filmul asta si observ ca totul s-a invartit in jurul lui pentru ca lumea tipa ca e un prequal la Alien...
care a avut un atat de mare succes si e considerat un cult-clasic al genului S.F. cu extraterestrii. Este un prequal la seria Aliens dar nu e ca si cum se reinventeaza apa calda...e un film S.F. bun, digerabil care lasa multe intrebari in urma dar care pot fi raspunse cu usurinta daca se pune capatana in functie 10%.
Tocmai de asta mi-a placut mult. Pe langa ca e S.F. si putin horror (cum au fost toate) are o groaza de mister care nu se lasa usor de ghicit. Piesele din puzzle se aduna incet, treptat si nu toate odata. Am vazut ca multi s-au plans ca ridica intrebari multe dar ma gandesc ca nici macar nu s-au chinuit sa gandeasca putin in timpul vizionarii. Na, singura chestie pe care o faceam, daca era dupa mine era sa trimit un echipaj intreg din Davids  care sa faca treaba fiecarui de pe nava...dar in felul asta nu ne mai simteam atasati de personaje si incalcam legea umana fundamentala din final...curiozitatea - David fiind programat sa fie curios pana la un anumit punct.
Personajele au fost bine facute, actorii si-au indeplinit sarcina pana la capat iar Noomi Rapace e un inlocuitor bun pentru Sigourney Weaver, e feminina dar in acelasi timp puternica si capabila, rolul acesta cat si acela din The Girl with the Dragon Tattoo o arata. Michael Fassbender e best ca David, robotul uman din expeditie...nu am zis uman degeaba. E capabil de emotii intr-un anumit parametru si chiar face decizii ce incalca pe cele ale unui superior cand sunt pentru cel mai superior...intelegeti daca vedeti filmul. Altcineva...Idris Elba mi-a placut cum a jucat si in mod special Charlize Theron, aproape robotica in orice. Nu m-as mira sa fie in cele din urma, doar se spune ca David e ca fiul sau...insa nu aflam.
Asadar mi-a placut, nu atat de mult incat sa ma dea pe spate dar il recomand pentru entertainment si pentru potentialul de sequaluri pe care l-ar putea avea acest prequal...dar asta doar daca sunt regizate de Ridley Scott.
8/10

Un comentariu:

  1. Merită citită și opinia asta (dr. Peter Watts, biolog marin, autor SF și mare fan Alien original series):

    http://www.rifters.com/crawl/?p=3211

    RăspundețiȘtergere