luni, 16 iulie 2012

The Raven {2012}

Deci ma gandesc ca regizorul, James McTeigue se gandea ca cu (cacofonie intentionata) un asemenea subiect ar putea sa faca un film calumea...si iti pare rau daca stai si te gandesti.
Tipul asta a regizat "V for Vendetta"...dar fara scenariull beton scris de fratii Watchowski intr-adevar nu era acelasi film, nici pe departe. Regia a fost insa spot-on pentru ca indicatiile din scenariu au fost spot-on...cateodata meritul vine de la scenaristi. Apoi a facut Ninja Assassin...un film slab dar ca film de actiune a mers. Si acum asta...un film care incearca sa reproduca efectul lui Sherlock Holmes prin mister si prin stilul "cookie" al investigatorului principal insa nici pe departe la fel de inteligent ca al omonimului sau britanic.
Investigatorul principal a fost jucat de un autor, un poet...cam ciudata alianta asta de meserii dar ma rog, e un film...Edgar Allan Poe pe numele sau, jucat slab de...iaca i-am uitat si numele...John Cusack. Fizic se aseamana doar in zona capului pentru ca Poe era mult mai micut si mai slabut. Tell Tale Heart...cine nu l-a citit sa o faca, daca se poate in limba originala. Edgar a putut sa intre in rolul asta, in cazul de fata, pentru ca autorul unor crime se inspira din propriile sale creatii...mortile din poezii si proza sunt reproduse in realitate de un uber-fan pe care il cautam tot filmul. A fost o surpriza pentru mine pentru ca s-a lasat greu de gasit...asa a fost alegerea. Ziceam mai sus ca seamana cu Sherlock pentru ca pe langa mister exista si putina actiune, necaracteristica lui Edgar Allan Poe, autorul si artistul.
Vad ca exista o noua moda in Hollywood, invierea unor figuri din trecutul american (deocamdata) si atribundu-le noi puteri si sarcini. Asta e un exemplu si-ar mai fi si filmul cu Abraham Lincoln si vampirii...ciudata asociere, specifica hollywood, pe care am s-o urmaresc cand o sa-i vina randul si cand o sa apara o versiune calumea pe net. Pana atunci...mai bine cititi ceva.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu