luni, 25 iunie 2012

Girl Walks Into a Bar {2011}

Desi e un film cu multi actori in roluri de mentionat, actori mari sau macar cunoscuti...cei doi de mai sus fura fiecare scena in care se afla.
Carla Gugino e frumusete si feminitate puternica intruchipata iar Zachary Quinto e doar cool. Nu stiu ce se intampla dar aparent asta vor astia din Hollywood sa faca...sa scoata gay-i cool la inaintare. Zachary cu rolul sau din Star Trek unde l-a readus la viata pe Spock in cel mai firesc si excelent fel dar si Niel Patrick Harris care e doar cool in fiecare moment in How I Met Your Mother...desi urasc serialul ala care e doar un Friends care incearca prea mult dar nu reuseste.
Carla e personajul principal, ea regasindu-se in cele mai multe din scene...desi nu in toate. E o fosta detectiva care are o misiune si o duce la capat intr-un mod sublim, fara puşchi-puşchi sau tanchi-tanchi. Un politist care merge din bar in bar (de unde si titlul) cautand ceea ce cauta. Alte nume ce joaca in filmul asta si merita mentionate sunt Danny DeVito, Josh Hartnett, Rosario Dawson, Emmanuelle Chriqui si Aaron Tveit, un nou venit ce are un rol bun.
Bineinteles, cum o sa se prinda si cel mai neantrenat ochi, intreg filmul ne aduce aminte de o productie marca Tarantino, din vremurile Pulp Fiction sau chiar Death Proof. Castul, pentru ca multi se regasesc aici, ne aduce aminte de Sin City, o productie Robert Rodrigues, un bun prieten de-al lui Tarantino. Problema filmului este faptul ca incearca prea mult...de pe la jumate mi-a pierit interesul si povestea desi se ducea in directia care trebuie parea ca si-a pierdut niste elemente pe drum. A devenit neinteresanta insa replicile incercau aproape patetic sa sune inteligent desi nu isi aveau rostul...ajungeau sa sune ca nuca-n perete. A fost o incercare notabila dar nu vad pe placul cui ar fi pentru ca fanii Tarantino nu vor sa vada plagiatori sau imitatori sau chiar omagiatori ai regizorului...nu cand insusi Tarantino omagiaza la randul lui.
Aparent tot filmul a fost filmat cu un Canon 7D si nu mi-a dat impresia asta o secunda...s-a vazut excelent si a avut o atmosfera iinteresanta care merge cu spiritul general al filmului ce a avut mici sclipiri...greu de notat.
6.5/10

P.S. Nu inteleg de ce e fantezie (cum zice pe imdb) deloc :)).

Un comentariu:

  1. Am vazut aproape jumatate din film dupa care am renuntat. Ma asteptam la ceva cat de cat amuzant si am dat peste ceva plictisitor. Nu stiu de ce aveam impresia ca, in prima scena, cei doi incercau, in mod chinuit si nereusit, sa imite dialoguri asemanatoare din comediile romantice ale anilor '30 & '40.

    Fantasy? Deoarece opreste stripteuza timpul? :D

    RăspundețiȘtergere