vineri, 8 iunie 2012

Event Horizon {1997}

Asta e exact genul de film pe care il vedeam cand eram mai mic la TV. Genul de film pe care acum il consider prost, realizand ca ceea ce vedeam cand eram mic la TV erau niste gunoaie
care ajungeau pe post pentru ca erau ieftin de cumparat...desi erau noi - pff, cand auzeai ca un film e din 1995 si tu-l vedeai prima data in 1997 era considerat nou.
Un S.F. de mana a doua cu actori ok...Sam Neill si Laurence Fishburne (care cred ca pentru rolul asta a fost ales in Matrix...de fapt cred ca sigur pentru asta). E un S.F. slab pentru ca e construit ca horror, a speria fiind principalul sau scop. Nu a reusit fata de mine sa faca asta insa elementele au fost clare...brusc apare ceea ce te sperie pe ecran, aparand de nicaieri, acompaniat de sunete galagioase, nefiresti. Nu a indus nici un fel de teroare in mine in timp ce-l vizionam pentru ca eram mai curios pe latura S.F.. Am fost insa dezamagit pentru ca desi apare la inceput in niste fraze parca bagate cu forta (ma refer aici la S.F. verbal, nu vizual) pentru ca de fapt filmul asta e destinat unui public mult mai retardat si daca ar fi continuat cu vorbele grele, stiintifice, americanul se uita ca boul la poarta noua.
Apoi intorsatura luata a fost de tot rasul, ridicola chiar...nava a prins viata, cum vine asta pana la urma? Aparent e o fantoma venita din alta dimensiune, una care nu isi face niciodata aparitia dar care stim ca exista in inima navei, motorul ce produce salturi inter-dimensionale creat de un simplu pamantean. Ma rog...aceasta fantoma ajunge sa arate fiecarui ocupant al navei cele mai ingrozitoare temeri intr-un mod cam tridimensional pentru ei. Propozitia "nava a prins viata" e cheie.
In rest e slab...e exploziv, e galagios, elementele S.F. sunt putine si daca exista sunt nesurprinzatoare. Actorii, cei doi de mai sus, ca restu sunt in plus, au fost decenti...pentru un film de genul asta. Per ansamblu nu e un film ce merita recomandat mai departe si l-am vazut pentru ca doar in ultima vreme am auzit prea des vorbindu-se despre el...pana acum nimic.
5.2/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu