sâmbătă, 5 mai 2012

The Woman in Black {2012}

E scary filmul asta...e scary tocmai din motivele gresite. Se foloseste de cele mai enervante si "tipatoare" metode de a speria lumea pentru exact durata scenei care vrea sa fie inspaimantatoare
...adica cat, maxim 5 secunde. Prezenta horrorului psihologic este pe acolo dar datorita acestor "spiereturi" ieftine efectul psihologic s-a anulat complet in cazul meu...exista si o atmosfera specifica care incearca din rasputeri  sa ramana pe parcursul filmului si reuseste oarecum dar numai pentru cei care accepta sa se cufunde in ea.
In rest, cum am zis, sunt fazele unde volumul este prea tare si prea pe neasteptate, sperieturi pentru copilasi ca odata ce dai mai incet nu mai exista nimic ce sa te sperie. Bineinteles, mastile si machiajul inspaimantator nu lipsesc, la fel si copilasii intotdeauna prezenti in astfel de filme. Cu toate astea a existat o parte buna in filmul asta si aceea a fost Daniel Radcliff care a jucat rolul din tinerete al tatalui sau din Harry Potter (look it up). Nu a fost extrem de versatil in rolul sau dar asa cum a ales sa fie a ramas fidel personajului...a fost bolnavicios ca aspect, speriat pentru el si pentru fiul sau, surprins insa curajos in fata neasteptatului...nu a tipat ca o fetita nici macar o data. Povestea e acolo sa existe dar e putin importanta...ceea ce a contat e ca a existat un tip care a vrut sa puna capat unui blestem intr-un sat uitat de lume. Finalul e neasteptat si dulce/amarui. De vazut cu prietenii sau prietena...pentru ca in mase filmul are mai mult efect. De unu singur esti intotdeauna sceptic si mai cinic...mai sincer cu tine si mai sincer fata de film.
Cum am zis, daca nu se punea atat de mult accent pe sunetele exagerat de zgomotoase si neasteptate si se focalizau pe efectul psihologic si atmosfera, cred ca iesea ceva si mai bun.
6.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu