joi, 24 mai 2012

Safe House {2012}

Ce se incearca prin acest filmulet distractiv, de vazut o singura data, e reinvierea, reintoarcerea la radacini pentru thrillerele-actiune.
Atata timp cat ai macar doua nume mari atasate proiectului, nu conteaza cat de slaba e povestea, cat mediocru e totul...Ryan Reynolds si Denzel Washington sunt cele doua nume care probabil au adus funduri in scaune...nu stiu, nu caut acum sa vad cat au facut la B.O.. Cel din urma e si unul din producatorii executivi...asa ca el a fost unul din numele alea de care nu auzim niciodata dar care ia cel mai mare profit de pe urma filmului...nu actorii, nu regizorul si niciodata scenaristul - doar daca e cele trei impreuna si filmul sau are succes monstru la box-office.
Ca film de actiune e gritty, e murdar si realistic...e ok din punctul asta de vedere dar daca e sa ne bazam doar pe acest fapt, atunci nu e bine. Nu poti sa faci un film doar pentru actiune si sa fii luat in serios...decat in cazuri extreme, cum a fost Matrix, dar acesta pentru ca a avut o poveste foarte buna, actiunea nu era pe primul plan dar a ajutat. Ca prestatii, Denzel si Ryan sunt ok, nimic de aplaudat pentru ca nu cred ca asta a fost intentia lor vreodata. E un film lejer, care te tine pe scaun pentru ca te atrage in poveste dar apoi esti dezamagit de deznodamant si de faptul ca stii ce o sa se intample eventual.
Conspiratiile astea, jocurile de culise sunt ploturi vechi de folosit intr-un film deci iarasi nu e ceva ce a fost suficient detaliat si nici nu a fost in centrul atentiei. Cum am zis, s-au focalizat pe actiune, pe urmariri si pe actorii din rolurile principale. Iar totul a fost "meh...".
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu