vineri, 18 mai 2012

John Carter {2012}

Distractiva bucata...doua ore si cateva minute si a mers, nu in mod deosebit pentru ca flash-uri din alte filme imi veneau in minte, in special din Avatar, deci iarasi din nimic original ci doar memorabil.
Ma rog, putin ma intereseaza ca povestea din care e luat filmul a aparut acum zeci de ani in urma sub forma unei carti scrise de Edgar Rice Burroughs...putin ma intereseaza ca e a fost revolutionara la vremea ei, insa atata timp cat executia filmului lasa de dorit la anumite aspecte, rezultatul e unul singur. Aici vorbim despre filme...
Hai sa zic putin cu ce se mananca. Avem un soldat din razboiul civil din America...circa 1880, parca scria pe la inceputul filmului. Acesta da de un extraterestru aparente uman si cu dispozitivul lui este teleportat spre Marte care seamana izbitor cu Virginia si deserturile din America...adica nu prea e rosie. Aici devine prieten cu toata lumea, mai putin cu baietii rai, se indragosteste de o nativa de acolo, suna familiar partea asta, insa twistul din final mi-a placut. Mi-a mai trezit interesul pentru 10 minute pentru ca stiam ce o sa se intample inca de cand a ajuns pe planeta. A fost facut ok...Andrew Stanton, regizorul animatiilor arhi-cunoscute WALL-E si Finding Nemo s-a descurcat OK si a fost cat de cat o animatie dar a fost limitat sa se desfasoare cum a dorit...nu a fost excelent si nu a aratat tot ce a putut ca director de live-action.
Actorii din rolurile principale sunt extrem de generici...o rampa de lansare pentru amandoi dar putea sa fie oricine altcineva in locul lor, la fel de aratosi, si iesea aceeasi chestie. Nu a contat ca John Carter e Taylor Kitsch si Lynn Collins e frumoasa din rolul principal feminin. Nu stiu daca o sa mai auzim de ei si sincer putin imi pasa pentru ca nu am ajuns sa-i indragesc din cale afara. E in cele din urma un film de vizionat o data, de doua ori, cu efecte ok, dar cu o poveste care lasa de dorit desi are tot ce ii trebuie. Pare incompleta si cateodata fortata.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu