luni, 14 mai 2012

God Bless America {2011}

Da! Iata ce simt unii dintre noi cand vedem atat televiziunea romaneasca cat si cea americana, de la care ne-am inspirat cu atat de multa credinta.
Asta pentru ca prostia se vinde...prostia o cumpara. De asta nu ma mai uit la tv. Da, ma cred mai bun decat ceea ce ofera televiziunea. Pana si Discovery a avut momente cand se prostitua oferind drame si lacrimi ieftine...amintiti-va de familia Teutul sau L.A. Ink.
Probabil multora o sa le placa filmul pentru ca nimeni nu crede ca se incadreaza in vreun exemplu negativ dat pe aici. Multi insa ar trebui sa se simta si daca se poate, sa se schimbe. Promoveaza prostia...asta e in prima parte buba principala dezbatuta in acest film. Dar in acelasi timp exista un univers in acest film care nu are tangenta cu ce se intampla aici. Exista oameni curati, cuminti, cu cap care urasc ceea ce se intampla in filmul asta la fel ca mine. Ma simteam bine cand idiotii erau impuscati pentru ca vorbesc in cinema, pentru ca parcheaza in doua locuri de parcare, pentru ca nu isi pastreaza problemele in casa si trebuie sa auda si vecinii, pentru ca tampenia se vinde la tv si nu scapam de ea...si devine din ce in ce mai groasa, pentru imbecili gen Mircea Badea care baga frica irationala in oameni si nu ii lasa sa isi vada de viata si de propriile probleme si mult mai multe alte exemple.
Filmul e plin de astfel de minusuri ale umanitatii, de scursori si de idioti care strica ratiunea umana si il strica pe om. E amuzant dar in acelasi timp te poarta prin emotii de satisfactie cand ii vezi murind si te infurii cand ii auzi prima data si iti dai seama ca tu stii oameni de genul asta si in tara ta, nu numai in S.U.A. Filmul a fost regizat si scris de Bobcat Goldhwait, actorul din Academia Politie...un regizor/scenarist care a mai facut un film fain in trecut...World Greatest Dad. Aparent ii place sa se lege de natura umana dar nu neaparat la un nivel profund ci exact stratul de suprafata, cel care enerveaza la prima vedere. in World Greatest Dad analizeaza in adancime personalitatea tatalui dar in rest, personajele secundare si episodice sunt caricaturi la fel ca majoritatea din acest film. Oricum, pe asta il recomand...pe ambele le recomand.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu