marți, 17 aprilie 2012

Sherlock Holmes: A Game of Shadows {2011}

Ma bucura ce a iesit in aceasta continuare a reinvierii moderne a personajului Sherlock Holmes.
Pe langa ce face BBC-ul cu "Sherlock" aceasta productie americana face cinste personajului si il baga in situatii care satisfac publicul original, cel pentru care Holmes este un detectiv care cu ajutorul indiciilor ajunge mai departe dar care satisfac si modern, cel care vrea sa vada batai dar cu un twist deja obisnuit din primul film.
Mie unu mi-a placut si chiar a fost mai reusit si mai interesant decat multe productii Hollywoodiene din ultimele 6 luni. Asta pentru ca nu s-a simtit hollywoodului asa mult ci mai mult latura europeana a intregii scene. Ca sa nu mai zic ca introducerea atat de in prim plan a tiganilor e ceva cu adevarat european. Noomi Rapace si-a jucat bine rolul si mi s-a parut chiar bine aleasa pentru asta mai ales ca merita sa fie promovata dupa rolurile din "The Girl with the Dragon Tattoo" - versiunea suedeza. Iar perechea/parteneriatul Robert Downey Jr. si Jude Law a fost la fel de eficient ca in primul film, poate chiar mai buna aici. Am numai cuvinte de lauda pentru productia asta, efectele au fost senzationale prin lipsa lor de grandoare ci doar prin pozitionarea lor in film si efectul lor asupra privitorului. Mi s-a parut ca aici s-a vazut mana lui Ritchie mai mult decat in primul Sherlock Holmes pentru ca probabil si-a permis mai multe aici. S-a vazut si din aceasta cauza e putin mai bun decat primul.
Nu cu mult din cauza ca pastreaza tonul si faptul ca e pana la urma un film comercial nu cade bine cu criticii iar masa inghite orice este la cinema. Si nu stiu, parca s-a mai evaporat din sarmul lui Downey aici. Dar e ceva nesemnificativ si poate revine in The Avengers asa cum trebuie. Vedem. Asadar recomand cu caldura filmul, sau mai bine zis perechea asta pentru ca sunt distractive si pline cu de toate.
8.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu