miercuri, 25 aprilie 2012

Efter brylluppet {2006}

After the Wedding
Vedeti, europenii sunt altfel. Sunt plini de drama dar prefera sa nu strice un moment frumos...
prefera sa mai imbutelieze pentru cateva momente drama pentru fericirea a doi oameni. Dar si cand dau drumul la drama...au cu mult mai multa decat americanii si mult mai bine pozitionata. E exagerata asa cum ar trebui sa fie pentru ca e justificata din orice punct de vedere...asta pentru ca e sustinuta de un scenariu puternic si inteligent sub ochiul atent la detalii, mai ales cand vine vorba de trairi ale personajelor...in mod speciale cele de genul masculin.
Nu stiu cum se face dar Susanne Bier este o regizoare excelenta de barbati. In toate filmele ei vedeam reactii mai autentice si mai puternice decat in multe alte filme unde actorii din rolurile principale au luat Oscaruri. Astea au fost prestatii cu adevarat de Oscar. M-au lasat "masca" vividitatea replicilor, actingul ce vorbeste de la sine de autentic, povestea usor utopica si exagerata dar care nu conteaza asa de mult...pentru ca paleste in detrimentul mesajului si a personajelor.
Mi s-a parut ca premisa a contat foarte putin. Filmul e bazat pe secrete. Tinerea lor si aflarea lor. Filmul abunda de asa ceva si e chiar curios sa aflii urmatoarea...nu secretul propriu zis, pentru ca la fiecare primim indicii, ci reactia cauzata de acesta sau acestea. A fost interesant. E un film foarte bun si facut bine din orice punct de vedere. Ma bucur ca in sfarsit Susanne Bier a luat Oscarul dar ma tem ca il merita pentru filmul asta si nu Haevnen. Il recomand cu caldura. De fapt, recomand sa fie vazute mai toate filmele regizoarei Bier si desi nu le-am vazut pe toate, sunt sigur ca mai toate au ceva de oferit.
9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu