sâmbătă, 3 martie 2012

Machine Gun Preacher {2011}

Cred ca e genul de film si genul de poveste care pur si simplu nu putea mai mult...

Desi sunt rare astfel de filme, crezand ca majoritatea filmelor proaste dar cu idei bune pot iesi mai bine, acesta nu se putea pentru ca a privit aceasta poveste din orice unghi posibil si a profitat cat mai mult de orice bucatica din ea. Povestea lui Sam Childers e una adevarata asa cum se spune la inceput si cum se arata in genericul final. E povestea unui om foarte credincios ce ia in mainile lui soarta copiilor ce au ajuns orfani in urma luptelor din Sudan. A fost un om rau, un dealer de droguri, un drogat, un criminal...a gasit calea domnului datorita familiei sale si a ajuns omu pe care il vedem in film. De aici Gerard Butler a scos ce e mai bun si mai rau din personaj. S-a vazut evolutia lui, decaderea, revenirea...a fost un personaj bine conturat, bine facut si capturat atat prin lentila regizorului Marc Forster dar si prestatia lui Gerard Butler, o prestatie decenta pentru un film de actiune cu un mesaj, asa cum a fost intentionat.
O astfel de poveste nu putea sa fie una mai buna din cauza ca e una ce dezbate un adevar de care ne place in secret, o problema morala gri. E bine sa iei in mainile tale uciderea rebelilor din Sudan pentru a salva orfani? Pe de o parte da, pe de alta, poate poti sa ajuti in alta parte. Ei bine, acest redneck american a facut ce i-a dictat inima si si-a luat destinul in propriile maini...bine, cu intentii dictate la randul lor de domnul de sus. Partea cu religia nu m-a incantat prea mult pentru ca l-a indemnat pe omul asta la violenta dar o violenta necesara in coltul ala al lumii.
E un film bun de vazut o data dar nu e ceva de care ne legam emotional prea mult, exceptie facand cateva scene. E un film ok si ca film de actiune si din acest punct de vedere e un pic prea Hollywoodian astfel nu ne convinge in totalitate ca totul a fost real...dar in fine, per total e un film sub-mediocru pentru ca da impresia ca e exagerat.
6.2/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu