sâmbătă, 11 februarie 2012

Puss in Boots {2011}

Una din animatiile nominalizate anul asta la Oscar. Trebuia sa-l vad...sa vad acum cum fac rost de "Une vie de chat" si "Chico & Rita", dar ma gandesc ca astea au fost puse doar ca sa aduca o diversitate printre nominalizati, sa nu fie toate numai animatii computerizate facute in S.U.A.

Asadar, Puss in Boots e pe aceeasi linie cu Shrekurile...insa avand o poveste relativ noua si personaje noi cu care sa lucreze nu a fost atat de naspa ca ultimele productii ce il aveau pe Shrek ca personaj principal ci distractiv si pe placul tuturor. E oricum mai bun decat Kung Fu Panda 2 care a primit o nominalizare din nu stiu ce motiv. Bine ca macar Cars 2 nu se afla prin lista, desi e Pixar...si stiti doar, Pixar le castiga in fiecare an. Se pare ca anul asta nu e al lor. Eu totusi tin pumnii pentru Rango...pentru mine a fost combinatia perfecta dintre animatie artistica si poveste calumea, cu multe insertii suprarealiste care ne arata cum trebuie sa fie o animatie...si nu doar aducerea acesteia catre pragul realismului.
Motanul Incaltat este o poveste frumoasa insa nu cred ca s-a atins povestea acestuia asa cum a fost scrisa in povestile pentru copii. Nu cred ca si Hopa Mitica facea parte din povestea lui...sau Jack si Vrejul de Fasole. Vroiam sa vad povestea originala a Motanului Incaltat dar probabil a fost prea plictisitoare si neinteresanta de pus pe marele ecran. Oricum...mi-a placut personajul...inca de la Shrek, Antonio Banderas a intrat bine in cizmulitele motanului si si-a atribuit acest personaj ca al lui. Bine, faptul ca a fost Zorro in trecut l-a ajutat enorm.
E un candidat la categoria lui dar nu prea e unul serios. Banii mei sunt pe Rango.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu