marți, 21 februarie 2012

Chico & Rita {2010}

La genul asta de animatii stau intotdeauna si ma intreb...de ce au ales sa faca povestea intr-o animatie...?

Evident, eu cand ma gandesc la animatie ma gandesc la limitele imaginatiei puse in asa fel incat toata lumea sa le vada, cum e filmul de mai jos si alte asemenea. Dar cand realitatea este pusa in animatie nu prea vad rostul si nu puteam sa nu ma gandesc ca acelasi efect sau poate chiar mai mic il avea si filmul ce se folosea de imagini reale. Apoi mi-am dat seama ca e de fapt destul de dificil sa reproduci aceeasi atmosfera decat daca ai o suma mare de bani si ajutor de la Hollywood. Sa reproduci atmosfera anilor 40-50 in Cuba si New York e destul de greu asa ca s-a apelat la animatie...si este de calitate, nu neg asta deloc.
Filmul acesta este pentru iubitorii de animatie, iubitorii de jazz si iubitorii de povesti de dragoste clasice...in sensul de naive si dulci. Chestia asta cu s-au intalnit, s-au placut, s-au iubit si s-au despartit la fel de repede mi se pare tare exagerat pentru ca nu asa face cineva caruia ii place cu adevarat de altcineva...si pauza aia de 47 de ani...frate! O viata de om si tot se gandeau unu la altul si niciunu nu a cautat pe altcineva. Au ales sa traiasca singuri si sa nu se caute reciproc. Iubitorii de jazz o sa aprecieze genul asta in totalitate pentru ca se prezinta acel fusion cu muzica latina cubaneza, de mare efect. Chiar si ca persoana ce apreciaza muzica de calitate am putut sa ma delectez cu fiecare nota muzicala pe parcursul filmului.
Revenind la animatie. E de mare calitate si atmosfera e cu atat mai puternica prin animatie pentru ca aici culorile sunt mult mai vivide si esentiale pentru a introduce spectatorul in anii '50 si in povestea de dragoste de pe ecran. A fost ok dar nu prea il vad sa castige ceva anul asta. Dar chiar si asa ma bucur ca a fost nominalizat pentru ca putina diversitate trebuia in categoria "animatie" deoarece ca au fost prea multe CGI-uri bagate in ultimii ani. Insa sa nu ne lasam pacaliti, si acest film foloseste cateva CGI-uri cand vorbim de backgrounduri sau masini...e bineinteles mai usor asa. Oamenii insa sunt complet desenati la mana, cadru cu cadru, the old-fashioned way.
7.2/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu