marți, 17 ianuarie 2012

Arthur Christmas {2011}

Desi s-a cam dus sezonul nu am putut sa vad filmul asta la vremea lui pentru ca na, nu prea era cum este acum, daca ma intelegeti...asa ca l-am vazut acum la vreo trei saptamani dupa...

Mi-a placut jucaria asta, a fost draguta si distractiva. O abordare noua si interesanta asupra mitului lui Mos Craciun si un update care satisface toate curiozitatile aduse de avalansa de tehnologie ce este la dispozitia noastra in ziua de azi. Cum reuseste sa duca Mosul toate cadourile intr-o singura noapte cand sunt 800 de milioane de copii pe planeta, vitezele la care trebuie sa circule sunt imense, si asa mai departe...pana la urma se arata ca treaba nu o face doar un om ci o echipa specializata de elfi condusa de alti elfi ce se afla la pupitre computerizate ce monitorizeaza toata actiunea...suna tot foarte militaresc si precis si este, in viziunea regizoarei Sarah Smith.
Chiar si asa, filmul nu e despre asta ci despre gasirea spiritului Craciunului si intr-adevar, oricine se poate bucura de sezonul asta indiferent de credinta. E un sezon al bucuriei, al daruirii si al iertarii, asa, ca de sfarsit de an. E un sezon in care familia se aduna si se bucura de prezenta fiecaruia pentru a mai bifa un an de impliniri impreuna. Vocile "mosilor" au fost in mod special bine alese...James McAvoy, ca personajul principal...Hugh Laurie, ca fratele primului dar ca un succesor pentru Mos Craciun un pic prea rece si distant fata de copii...Bill Nighy, ca bunicul celor doi si stra-Mos Craciun si nu in cele din urma Jim Broadbent ca actualul Mos la sfarsitul mandatului sau de 70 de ani.
S-a atins, chiar si in aceasta era a tehnologiei, spiritului Craciunului si asta e pana la urma ideea principala si scopul filmului. Ca animatie a fost foarte bun si a si primit o nominalizare la Globurile de Aur de anul acesta.
7.8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu