sâmbătă, 17 decembrie 2011

Moneyball {2011}

Baseball-ul nu e sport european, nu e sport romanesc...cat de mult pot sa fiu subiectiv cand vine vorba de sportul asta cand nici nu am tangenta cu el? Ma jucam in fata blocului cu o placa de lemn ce o puteai tine in maini, putin lata in capatul opus si cu o minge de tenis...si incercam sa reproducem jocul asta...dar asta nu tinea mult. Fara un teren calumea si o echipa ce stie regulile jocului, nu faci nimic.
Ideea filmului e ca nu s-a mai facut inca un film despre sport...e un film despre economie, probabil un mesaj pentru criza ce ne bate la cap acum. Dar trag mata de coada degeaba. Incerc sa-mi dau seama de ce s-a facut filmul asta. Brad Pitt a fost o alegere atat de evidenta pentru asta incat nu imi vine in minte un alt actor mai bun pentru asta. Trebuia ales un actor care se regaseste cu personajul sau...un actor care atunci cand era tanar era considerat slab si over-rated din cauza ca arata mai bine decat juca. Aici a fost ceva asemanator cu personajul sau...juca slab in tinerete dar el acum, la cei 40 si ceva de ani ai sai si-a regasit cu adevarat locul in jocul asta. A fost un rol ca o manusa pentru Brad Pitt insa nu cred ca o sa ajunga departe cu el pentru ca desi ne arata momente de acting calumea, rolul nu a fost destul de solicitant. Daca in schimb o sa fie laudat cu premii, o sa fie pentru ca intreaga sa cariera a fost dedicata actingului si rolurile sale, indiferent daca au fost bune sau rele, o sa ramana pentru ca filmele au fost excelente.
Acum, americanul o sa iubesca filmul asta...e despre sportul cel mai apreciat la americani, e despre patriotism, e despre romantism fata de joc, e despre alegeri personale ce influenteaza atatia oameni, e ceva ce lumea vrea sa vada din cauza jocului. Insa nu e un film despre sport asa cum s-au mai facut in trecut, e numai despre jocul din culise...jocul pe care il face omul ce face echipa. E despre sportul din spatele sportului...unul care are in alcatuirea lui multa economie si statistica.
8.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu