sâmbătă, 17 decembrie 2011

The Ides of March {2011}

De ce ar fi ales filmul asta pentru cursa la Oscar sau vreun premiu major? Eu nu pot sa inteleg...
Subiectele politice sunt atat de fumate incat Clooney (aici regizor si scenarist) a vazut asta asa ca nu s-a abtinut sa bage si putina telenovela. Chiar ma asteptam sa vad ceva de genu asta pentru ca parea foarte banal la inceput...
Clooney are un talent, cred, pentru filmele serioase cu subiecte politice...a facut-o si in "Good Night, and Good Luck". Aici e in schimb un subiect mai actual prin care pune intreaga scena politica...atat cea democrata cat si cea republica...intr-o lumina proasta. Aici s-a focalizat in special pe povestea unui tanar asistent manager, jucat de Ryan Gosling, care se transforma din ucenicul naiv, care inghite b.s.-ul politic la fel ca orice alt om de rand pe cand el trebuie sa vada prin aceasta fatada subtire si sa stie ca e o lume in care toata lumea se musca pentru un loc pe tabla de sah.In fine, ajunge sa se maturizeze in final si ajunge produsul rece si calculat cerut de piata...ajunge de asemenea si personajul negativ. De la bine, la rau. Vede coruptia si fiindca ii place meseria asta se adapteaza situatiei. Joaca bine dar a jucat mai bine in Drive.
Asadar, e un film bine facut dar nu vad de ce este luat in vizor atat de mult de Globurile de aur (acum) si probabil si de Oscar...probabil din cauza tonului politic si mesajul clar dar care desi constientizat de public, acesta nu poate sa faca nimic decat sa aleaga raul mai mic, la fel ca in orice alta tara.
Oricum, e misto sa vedem adunatura de actori de calitate: George Clooney, Philip Seymore Hoffman, Paul Giamatti, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright...in incheiere filmul nu e destul de puternic sa ofere un impact, exceptie facand ocazionalele socuri, cum am zis mai sus, telenovelistice...
P.S. In caz ca se intreba cineva ce e cu titlul...Ides e un termen ce semnaleaza mijlocul lunii. Deci sa nu se gandeasca cineva ca era de fapt ideas si au gresit ei titlul :))... just sayin'.
7.2/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu