joi, 20 octombrie 2011

Stand and Deliver {1988}

Mnea...m-am uitat ca anul aparitiei lui e anul in care m-am nascut. Eram curios doar sa vad cum arata...desi am mai vazut filme facute in "anul meul". Oricum, nu e un motiv singular pentru care am vazut filmul...am auzit ca tipul ce il interpreteaza pe personajul principal a avut o nominalizare...
Toate bune si frumoase, mi-am zis...asa ca hai sa pornim vizionare. Standardul tau film despre educatie si sistemul educational din 1982 (aici) in L.A.. Nu a fost ceva ce te da pe spate, nici ceva ce pare oarecum logic privit din aceasta perspectiva. Filmul arata ca elevii vin la scoala si invata, sunt prezenti, dar nu mi-a aratat ce ii impinge de la spate, cum i-a facut profu Jaime sa ii faca sa fie seriosi desi metodele sale erau usor comice si distractive. Aparent ei isi doreau asta de intotdeauna desi nu faceau nimic la scoala...dintotdeauna a existat in ei un elev foarte bun la matematica desi aveau nivelul de-a 7-a. Tot ce e posibil ca filmul asta sa fie inspirat din fapte reale...ceea ce automat inseamna ca asta e cel mai bun profesor din cati am vazut. Sa-i aduca dintr-a 7-a intr-a 12-a in doar un an.
Nu e convingator dar e un bun film motivator. Pentru cui ii trebuie. Din punctul meu de vedere a fost ceva banal, mediocru, ceva ce nu m-a miscat sau impresionat. Ceva ce nu m-a convins prin actori dar a fost un bun exercitiu pentru regizor si actori pentru viitor. Actorul din rolul principal Edward James Olmos a avut material interesant de unde sa lucreze, de asta a iesit in evident atat de mult. Restu...meh.
6.7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu