luni, 24 octombrie 2011

The Purple Rose of Cairo {1985}

Numai un pasionat de filme poate sa ii treaca un asemenea scenariu prin cap. De cate ori nu am stat toti sa ne uitam la ecran si sa ne gandim...ce-ar fi ca personajele din film sa iasa ca prin minune si sa interactionam cu ei in viata reala. Cateodata da, ne simtim apropiati de cei de pe ecran...fie ca traiesc povestea noastra, fie ca i-am vazut de atatea ori in rolul ala incat ii cunoastem perfect...versiunea de pe ecran, bineinteles.
Despre asta e vorba si aici. O femeie neiubita de prin anii '30 isi traieste cele mai frumoase clipe ale zilei intr-un cinema pentru ca acasa o asteapta un sot brutal, fustangiu si cam idiot...o viata trista si o slujba urata, ca o chelnerita neindemanatica. Visul ei se implineste cand fantezia ei devine realitate si barbatul visurilor ei iese de pe panza alba si se transforma dintr-o umbra in persoana in carne vie.
In paralel cu povestea de dragoste evidenta avem situatia comica, interesanta, cand producatorul filmului, impreuna cu actorul ce interpreteaza personajul din film, cauta produsul lor, o frantura a imaginatie, o fictiune ambulanta. Situatiile sunt comice si filmul e placut de la capat pana la final. E o mica piatra pretioasa ce rar dai de ea...chiar si daca e Woody Allen in spatele ei.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu