sâmbătă, 8 octombrie 2011

Death and the Maiden {1994}

Seamana cu o poveste exagerata din analele securitatii romanesti de pe vremea lui Ceasca...adica fiind vorba de oameni ce se afla in varful piramidei puterii acestia cred ca li se cuvine sa faca tot ce au fost pusi sa faca si chiar si mai mult. Nimeni nu o sa stie, aceste "proceduri" nu se documenteaza si atata timp cat persoana nu moare (cum a fost acest caz) imaginatia e limita.
O bucata de carne pe o masa de lemn, fara martori, fara ca nici victima sa stie cine ii face toate faptele de nedescris care sunt descrise minutios in film. Filmul e unul care socheaza prin imaginile pe care insusi spectatorul si le creaza in campul vizual interior. Prin empatie, traim ce a trait personajul ca si cum o victima ne poveste cu teroare in voce ce i s-a intamplat in trecut.
Filmul e jucat excelent de cei 3 actori care spun 99% din replicile filmului. Actiune se petrece in aceasta casa plus in cateva locatii din jurul ei. Nimic deosebit, doar o poveste tragica care a faurit un plan de razbunare atunci cand simte ca a prins pe cine trebuie. Noi suntem reprezentati de avocat, de sotul victimei care, la fel ca in poza de mai sus, privim totul cu scepticism dar intotdeauna sentimentele ne sunt directionate spre victima desi trebuie sa ramanem obiectivi. Asta insa ne ajuta sa ascultam ambele parti cu atentie si sa credem ce vrem pana la final, cand misterul e elucidat. E un film foarte bine construit si bine regizat de Roman Polanski. Weaver a jucat fenomenal din punctul meu de vedere dar nu ma mir ca acest film nu a atras prea mult atentia...e de vazut.
8.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu