vineri, 14 octombrie 2011

Captain America: The First Avenger {2011}

Nu stiu de ce ii zice "first avenger" din moment ce Iron Man sau chiar Hulk au deja cate doua filme la activ...chiar daca Hulk nu se pune ca ambele sunt rebooturi. In fine...poate daca o iau cronologic atunci da, Captain America e primul "razbunator" pentru ca el a fost "descoperit" in 1940 si ceva in timpul celui de-al doilea razboi mondial...totul intr-un univers paralel de al nostru, universul Marvel, unde tatal lui Tony Stark era cel aproviziona armata americana cu armele necesare.
S-au facut repede cele doua filme din seria "Avengerilor", Thor si Captain America ca sa dea drumu mai repede la "The Avengers" unde toti acesti eroi nemaipomeniti...Iron Man, Hulk, Thor, Captain America, Black Widow, Hawkeye se pot reuni ca sa instaleze pacea si de nu, sa aduca razbunare tarilor ce s-au aflat sub tirania oamenilor rai. Despre asta de acum ce pot sa zic? E excesiv de "american" dar asta era de asteptat...adica e vorba de un Capitan care inglobeaza toate caracteristile ce nu sunt tocmai de lauda ale americanilo...aroganta, superioritatea si in general curaj orb. Bineinteles, ca totusi aceste caracteristici sa nu fie legate de un imbecil (pentru ca atunci ar fi murit la prima sarja de gloante) a fost ales Steve Rogers, un pusti slab dar cu curaj din Brooklyn.
Patriotism cat incape dar, zice el, are râcă pe bataus, pe tipul care iubeste sa faca haos fara un scop decat cel personal. Nu e cine stie ce film, inca montajele cand el se lupta fara sa se intample nimic altceva mi se par usor caricaturale si comice...probabil luate din benzile desenate "mot-a-mot", ca sa zic asa. Chris Evans a fost ales perfect pentru rolul asta el chiar avand mutra de "erou" american...e de vazut o data, ca sa ne pregateasca pentru "The Avengers", desi nu imi fac mari sperante ca ar fi ceva deosebit.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu