joi, 27 octombrie 2011

The Adventures of Tintin {2011}

Nu se pricepe nimeni sa le faca mai aventuroase decat Spielberg...ne-a facut sa ne aducem aminte de Indiana Jonesul lui dar intr-un mod care imbina trecutul cu genul aventurilor jurnalistice ale lui Tintin. Paralela a fost clara dintre Tintin si capitanul Haddock vs. Indiana Jones si tatal sau...dar mai putin importanta a fost asta. Spielberg a ales-o intocmai pentru relatia asta, care face buna parte din film...
Ca sa nu mai zic ca Haddock e unul din cele mai colorate personaje pe ecran in ultima vreme. Are profunzime, trecut si comic intelept de betiv...o combinatie foarte buna. Tintin mi s-a parut putin fad dar am simtit in el adevaratul spirit jurnalistic, nu cum il gasim in ziua de azi, hapsan si las. El a intruchipat adevarata curiozitate umana, iubirea pentru logica si curajul nemarginit. Un adevarat exemplu. Impreuna, cei doi au facut o echipa redutabila si nemuritoare pe ecran. Sincer, prefer ca filmul asta sa ramana cunoscut multa vreme. E exact genul de film care ai prefera sa o faca. Desi e plin de aventura si actiune, nu e genul de film care iti linisteste mintea ci ti-o pune la lucru, misterul luand loc in primul rand...povestea e adanca si grafica permite intr-un mod incredibil de detaliat, aproape photo-realistic sa vedem atat prezentul cat si trecutul, in mod special cel a lui Haddock...unde aventura pe mare si piratii mi-au adus aminte de Piratii din Caraibe.
L-am vazut la cinema, in 3D. Au fost bani foarte bine cheluiti si desi are aproape 2 ore, fara 13 minute, nu am simtit cand au trecut, fiind inghesuit de actiune si situatii care se desfasoara ca un sir de dominouri puse la rand. Ca sa nu mai zic ca scena din orasul din Maroc aproape ca a fost un crescendo care s-a terminat cu un orgasm vizual si iti pare rau imediat ca nu a durat mai mult.
A fost o cursa de roller-coaster pentru simturi, a avut un scenariu solid, interesant, nu in mod special thought provoking dar cu siguranta si-a atins marca. Intreg filmul a reusit asta.
9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu