duminică, 24 iulie 2011

Game of Thrones {2011}

Primul sezon din serialul HBO cel mai vizionat al momentului. Un serial care imbina excelent spiritul evului mediu, cu regi, lorzi, printese si regine, cu putin fantastic pe care l-am gasit in vreo 2-3 doze...din ce imi aduc eu aminte a fost cand printesa Daenerys Targaryen a pus mana pe un ou de dragon incins si nu s-a ars dar probabil si mai important a fost cand a intrat in foc si la final a iesit cu trei pui de dragon, proaspat iesiti din ou. O a treia doza a fost cand un mort l-a atacat pe un tip si dupa mai multe lovituri de sabie tot nu s-a culcat in somnu-i cel de moarte.
In rest e despre jocurile din culise ale puterii, cele dincolo de vazul lumii si cele neinteresante pentru lume...ei ducandu-si vietile in continuare decat daca se prevede un razboi si pe vremea aia un razboi era la fel de obisnuit ca un meci de fotbal. Nu exista diplomatie, decat prin aliante si disputele se rezolvau rapid prin violenta. Vremurile erau intunecate pe atunci dar frumusetea isi face aparatia in cam fiecare scena cu un aer vesel, insa intreg sezonul e filmat excelent, la rangul de film de Hollywood cu buget serios. Decorurile sunt extraordinare si aceasta evolutie a televiziunii s-a vazut posibila din momentul in care publicul a devenit mai sofisticat din cauza ca are din ce sa aleaga acum...iar intotdeauna cinemaul o sa aduca ceva in plus fata de televiziune. E scris excelent, desi inevitabil mai apar si scene in plus sau mai ciudate...
Per total, acest prim sezon m-a tinut cu ochii pe el de la inceput pana la sfarsit, m-a purtat prin emotii si am fost de partea personajelor bune si rele...iar partea interesanta e ca aceasta granita intre bine si rau e foarte greu definita...pentru ca si cei buni fac greseli iar cei rai isi mai arata rar partea umana.
Un serial despre loialitate, mis-masuri ale puterii, prietenie, dorinta si toate celelalte caracteristici ale filmelor despre evul-mediu. De obicei nu vorbesc despre seriale dar cand intalnesc ceva de calitate nu ma sfiesc sa vb despre el.
9/10

3 comentarii:

  1. Vorba ta, de obicei nu.. da' de data asta îți recomand să citești și cărțile, sunt extraordinare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu iti recomand cartile, eventual inaintea filmului, sunt absolut fantastice (mai intai la figurat si apoi la propriu:)

    RăspundețiȘtergere
  3. De data asta poate chiar am sa pun mana pe ele.
    Mersi de recomandare, lume :)

    RăspundețiȘtergere