joi, 7 aprilie 2011

Snabba Cash {2010}

"Hai sa facem noi, suedezii, ceva ce numai americanii ar stii sa faca dar sa o luam in serios ca suntem europeni in toata regula"...vorbiti serios mai suedezilor? Eu nu stiu pe cine incercati voi sa convingeti cu vrajelile astea din ce in ce mai exagerate pe masura ce progreseaza filmul. Avem 3 povesti, fiecare intr-o alta limba si ce formeaza in sinea ei un alt punct de vedere.
Baiatul mai alb ca Vanilla Ice care totusi incearca sa faca bani rapizi...ca doar asta inseamna titlul ala..."Easy Money" dar fiind un tip incorigibil de prost si usor de impresionat s-a gandit ca poate sa simuleze viata luxurianta din care vrea sa faca parte si unde incearca sa-si construiasca o reputatie fara prea mari eforturi...desi el e un biet student la Facultatea de Economie care n-are bani si totusi are vise mai marete decat poate el sa le ajunga. In alt colt din acest triunghi in avem pe Jorge, un spaniol/mexican (ce-o fi) care, evadat din inchisoare, vrea sa se apuce iar de ce a facut inainte...crima in general, dealari de droguri in special. Sora lui e insarcinata, asta il face sa se gandeasca la viitor si la faptul ca o sa fie unchi...degeaba insa cand vrei sa faci un ban stand in cur. Naspa...In ultimul colt il avem pe sarbul care si-a luat in primire fiica mica de 8 ani (desi pare de 6) dupa ce mama ei a facut o supradoza de droguri si era sa moara...sau a murit deja, asta nu m-a interesant prea mult. Acum, sarbul asta rau si dur, care omora pana acum in sange rece, trebuie sa se gandeasca la viitorul fiicei lui micute si dragute.
Si stiti care e partea cea mai naspa? Nu ajunge sa-ti pese de nici unul din personajele astea...hai sa zicem ca poate sarbul dur iti atinge o coarda sensibila, dar asta numai din cauza fiicei lui. In rest, sunt toti o adunatura de prosti care isi rezolva treburile prin violenta si putin creier, prea putin. Suedezii astia incearca sa faca ce s-a mai facut in trecut...numai ca mult mai prost. Muzica imi aduce imediat aminte de Babel si Innaritu...deci neinspirata muzica. Stilul imi aduce aminte tot de acesta si nu mai stiu cine. Sunt sigur ca am mai vazut un film de genul asta dar pur si simplu nu imi aduc aminte de el. Sa fi fost ceva de Fatih Akim...cu aia 3 tonti...Kurz und schmerzlos. Da, si ceva din ala...alt film prost.
Inca incerc sa-mi dau seama daca a incercat filmul asta sa-mi spuna o poveste moralistica sau doar sa ma faca sa ma mir de prostia unora. In disperarea lor, o dau toti in bara si nimeni nu castiga. Poftim morala. Nu, nu se face asa...
6.4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu