joi, 3 martie 2011

TRON: Legacy {2010}

A fost un soi de guilty pleasure desi nu e prost din orice punct de vedere. Efectele sunt bestiale si scenele de actiune antrenante si ajutate foarte mult de muzica celor de la Daft Punk...apropo, un soundtrack foarte misto. E un film ce mi-ar fi placut si mai mult daca il vedeam la cinema iar acum regret, oarecum.
Da, are neajunsuri la scenariu dar pana la urma nu putea sa fie la fel de complex ca Matrixul sau Inception pentru ca trebuie sa atraga de partea lui publicul Disney, public tanar si foarte tanar. Iar filmul face ceva interesant in acelasi timp. Indeamna publicul mic sa vada si filmul vechi, din 1982. Sarcina acestui film e insa sa distreze printr-o experienta vizuala pe care am mai vazut-o, putin cam intunecata (in sensul de intuneric) pe gustul meu dar cu un efect garantat de luminile ce fac parte din costumele personajelor si din masinile si locurile retelei.
Pe mine m-a distrat, actiune a fost OK, muzica a fost buna si efectele foarte bune. Atat a contat. Restul nu ca nu m-a interesat dar nu m-a deranjat ca e de mai proasta calitate decat filmele care au pretentii.
7.4/10

2 comentarii:

  1. si pe mine m-a distrat maxim, nici nu mai conteaza faptul ca replicile put de atat redundanta si predictibil, dar muzichia plus vizualu' sunt o treaba tare misto :D

    RăspundețiȘtergere
  2. vazut si eu, in sfirsit. foarte buna muzica.

    scenariul are mici probleme de aranjament, zic. adica ar putea fi remixat pentru a amplifica suspansul. asa cum l-au facut ei e ca o sinusoida: iar urca, iar coboara; iar urca, iar coboara. problema de timing, zic eu :)

    si caracterele. parca nu prea au avut screen time, sau nu-sh ce a fost cu ele. sau n-a fost cu ele. si young skywalker... err... young bridges a fost cam amorf. un experiment interesant, dar parca, parca ar mai fi trebuit lucrat putin. sau poate asa l-au conceput ei, mai fara viatza.

    efectele vizuale sint bestiale.

    RăspundețiȘtergere