marți, 29 martie 2011

Sucker Punch {2011}

Sucker Punch e exact ce vrea sa fie. Sunt multe in genul lui si nu o sa incheie crearea lor aici, cu acesta. Spre deosebire de celelalte filme pline de actiune si poveste care nu se compara cu cea din Wild Strawberries sau 2001...acesta are un alt element care e cautat de public, vizionabilitate. Da, nu iti trebuie multa minte sa te uiti pur si simplu la ecran, dar e sarcina regizorului sa iti ofere imagini cat mai interesante si frumoase atunci cand are sansa. Povestea e usor de inteles...o fata de 20 de ani, jucata de Emily Browning, Baby Doll, este trimisa la casa de nebuni dupa ce isi omoara din greseala sora...asta e din inceput asa ca nu e un spolier sau ceva.
Acolo, pentru a face fata traiului se retrage intr-o lume imaginara ce se compara cu viata de showbiz. Putin glam si putin dans. La dansuri vine partea interesanta...fiecare dans pe care il face Baby Doll noi il vedem ca inca o batalie pentru libertate, in cautarea a 4 obiecte ce o ajuta sa indeplineasca ceea ce vrea. In aceasta parte a filmului, care de fapt e 80% din tot filmul, a contat vizualul si bataile...gloante, explozii si fete imbracate sumar, aratand HOT de tot. E un film pentru publicul masculin dar nici cel feminin nu se da in laturi atunci cand se uita la cu ce sunt imbracate tipele, cum sunt machiate si asa mai departe...
E in fond un film pur comercial, strict pentru cinema, cu o poveste decenta dar care se vede ca nu e lucrata prea intens...cu un punct special in plus pentru vizualuri si efecte...sunetul nu e mai prejos, foarte antrenant. Ca sa nu mai zic de coloana sonora care a acompaniat filmul la fel de bine ca celelalte filme ale lui Zach Snyder...300 si Watchmen. Tyler Bates e de "vina" la capitolul asta. Asadar, un film misto, cu gagici "goale" si pistoale care o sa ramana din cauza celorlalte filme ale lui Snyder.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu