miercuri, 26 ianuarie 2011

The Fighter {2010}

O poveste motivationala excelenta si o drama de familie ce ar putea sa ramana in timp din cauza povestii umane si a relatiilor din familie. Cu toate astea nu mi se pare peste alte filme despre box si in orice caz, imi aduce aminte de acestea (Raging Bull, Rocky) asa ca trebuie sa-mi dau seama ce il scoate in evidenta. Evident, trebuie sa mentionez rolul lui Christian Bale, care e genul de rol care ar primi roluri insa nu e suficient de memorabil. Este povestea celor doi, impreuna, nu numai a boxeurului Mark Walhberg care se lupta cu morile de vant, in acest caz membrii familiei lui, pentru a reusi in viata din cauza ca acestia il trag, in mod evident, inapoi.
La acest capitol, la drama in familie, filmul excela cum rar mai vezi. Simtim ura pura pentru membrii familiei ce nu sunt de partea luptatorului sincer, simtim ura pentru fratele dependent de droguri care il trage inapoi pe fratele sau, simtim ura chiar si pentru mama lui din cauza dorintei ei de a controla totul in familia ei si de a fi totul in ordinea pe care o stabileste ea, o femei superficiala condusa de drama. Ce a facut filmul asta e sa intre in viata acestor oameni, oameni reali de altfel, si sa produca emotii pentru altii. Iar cei care au produs acest film (Mark Walhberg) au crezut aceasta poveste demna de a fi pastrata pentru posteritate din cauza ca arata complexitatile emotionale ale omului de rand in lupta lui pentru iesirea din mediocritate.
Eu unul cred ca amandoi sunt personaje principale in acest film, Christian Bale trebuind sa primeasca nominalizare la actor in rol principal...pentru ca si personajul sau trebuie sa infrunte o lupta crancena cu el insusi si astfel trebuie sa se transforme in alt fel de om. A simtit gustul succesului la un moment dat si inca este condus de iluzia grandorii insa a fost un om slab si usor de ispitit. Deziluzia lui e atat de puternica incat are impresia ca echipa de filmare ce il urmareste il filmeaza pentru revenirea lui, nu pentru ca a cazut in patima drogurilor cauzatoare de dependenta.
E un film destul de complex si boxul o sa ramana un sport esential al omului ce intarzie sa evolueze...e un sport in care regulile sunt simple si finalul e clar. Filmul e bun dar nu foarte bun...
8.4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu