vineri, 21 ianuarie 2011

Blue Valentine {2010}

Epopeea unei povesti de dragoste destinate pieirii...
E atat dulce cat si dureroasa...doare si totusi nu indreptam ochii in alta parte, ii lasam atintiti spre cei doi actori care ne arata momente frumoase, sincere cat si dramatice care arata inceputul sfarsitului. De fapt, daca e sa analizam, inceputul sfarsitului a fost de la inceputul relatiei lor, sau mai precis, din moment ce ea a aflat ca e insarcinata cu copilul barbatului ce l-a avut inainte de cel din prezent. Dorinta lor de a iubi dar nefiind in cunostinta de cauza ca stiu ce e aia iubirea i-a facut sa isi faca unui celuilalt o promisiunea prematura.
Ce il face sa iasa in evidenta e probabil doza de real si asemanarea cu filmele europene de acelasi gen. Scenele de dragoste sunt prezente destul de des, nu sunt extrem de grafice dar sunt suficiente pentru a arata doza de emotie ce este folosita...punem aici in paralel scena de dragoste cu fostul, rapida si adolescentina si scenele cu sotul ei actual, fara implicatie emotionala din cauza unei proaste compatibilitati si a grabei generale.
Pana la urma iti pare rau ca se intampla asta dar cateodata asta e realitatea si la americani e destul de intalnita...si e intotdeauna bine ca e prezentata si asa cateodata, nefiltrata si plina de emotie bruta, pura. Cei doi actori au jucat exemplar, atat Ryan Gosling cat si Michelle Williams al carei dulce aparenta e de fapt o acoperire pentru emotii confuze si complexe ce ii imping personajul spre decizii dureroase...propriul trecut o bantuie si personajul lui Ryan s-a imbarcat in cosmar din propria vointa. O poveste dureroasa si reala...de vazut.
8.35/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu