vineri, 10 decembrie 2010

Vokzal dlya dvoikh {1982}

Train Station for Two
Ryazanov este regizorul de luna asta de la clubul cinefililor. Saptamana trecuta am vazut capodopera comica "Grija la masina" si am fost foarte placut surprinsa. In acest caz totul a luat o intorsura spre limitele romantismului extrem, un lucru nu rau deloc dar care poate sacai usor. Prima jumatate a filmului a fost ca prima intalnire, comica si usor stangace...cu tot felu de situatii care mai de care mai amuzante, nu intru in detalii, dar in mare despre asta e vorba...despre cum se intalnesc cei doi si cum el, in drum spre un proces important, ramane blocat in gara ei.
In a doua jumatate deja lucrurile devin serioase si chiar tragice. Povestea de dragoste se elaboreaza si ne este umplut capul de romantism rusesc de prima mana. A fost un festin pentru romanticii incurabili si indragostii...asta e clar. Pana la urma dragostea are aceeasi forma, indiferent de varsta sau tara de unde vii. Difera, ce-i drept, in functie de cultura si obiceiuri dar in fond ramane aceeasi, intotdeauna.
Asadar e un film rusesc foarte bun si foarte bine facut unde actorii din rolurile principale Lyudmila Gurchenko si Oleg Basilashvili au avut, si la varsta aia, o tona de carisma si sex appeal pentru a construi personaje credibile, frumoase si sincere. Ca sa nu mai zic nimic de aparitia surpriza a lui Nikita Mikhalkov care a fost cireasa de pe tort. La fel ca pe primul, il recomand cu caldura...desi nu e la fel de bun pe toate nivelele.
8.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu