vineri, 10 decembrie 2010

The Last Station {2009}

Hai sa facem un film despre un mare scriitor rus, Tolstoi, dar decat procesul emotional prin care a trecut cand a scris marile lui opere (pe care evident ca nu le-am citit :)) ) hai sa aratam mai degraba ultimul an (sau cateva luni) din viata lui unde se cearta cu marea lui iubire. Ok, acest film britanic incearca din rasputeri sa para rusesc dar nu reuseste si din cauza asta, trairile si emotiile personajelor principale trec pe langa ei si mai ales pe langa noi...
Singura stea din tot filmul a fost Helen Mirren care sunt sigur ca nu mai e in stare sa joace prost. Asa e ea...e genul ala de actrita care joaca excelent in orice rol ar fi pentru ca nu a supravietuit ea in meseria asta doar prin felul cum arata ci in special prin felul cum joaca si cum poate sa imbrace pielea diferitor personaje care le primeste in sarcina.
Asta e genu filmului...e film cu care creezi nominalizari la Oscar pentru cel mai bun actor. De obicei era si cea mai buna regie dar asta nu e deloc deosebita asa ca actorii si-au facut singuri felul personajului dupa cateva indicatii de baza ale regizorului sau poate din imagini, scrieri personale ale personalitatii reale sau o carte biografica. Nu conteaza ci conteaza ca filmul asta are o valoarea nesemnificativa cinematografic exceptand cei interesati de acting. Atat.
6/10

2 comentarii:

  1. Aceeasi parere mi a lasat o si mie. Care crezi ca osa fie nominalizarile pentru cel mai bun film la Oscar anul asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru la anul o sa fie Inception, Black Swan, The Social Network...si atat pot sa ma pronunt exact.

    RăspundețiȘtergere