vineri, 17 decembrie 2010

Ironiya sudby, ili S legkim parom! {1975}

 The Irony of Fate
Ce film!!!
Iar cele 3 ore ale lui nu par deloc lungi o data ce incepe povestea atat de simpla insa atat de frumoasa. Simpla e si explicatia povestii complicate despre cum personajul principal ajunge in alt oras. Totul se invarte in jurul romantismului si a comediei dintre un doctor chirurg care ajunge printr-o gluma facuta la betie intr-un alt oras, la o profesoara...via avion :)). A avut o petrecere a burlacilor pentru ca tocmai si-a anuntat logodna cu Galya, o rusoaiaca frumoasa care da semne ca il iubeste dar pentru el pare a fi o relatie subtire care poate fi dezbinata usor...
De unde si ceea ce se intampla pe la finalul primei parti si in in toata partea a doua. Aici nu se intra in detalii filosofice despre o relatie sau complexitatea acesteia ci e vorba despre cum influentam viata unor oameni complet straini printr-o intalnire a sortii...si despre frumusetea unei iubiri tinere care o vezi crescand cu ochii. Cele doua personaje principale din povestea de dragoste se aseamana atat de mult incat si noi simtim, inca de cand e prezentata partea feminina, ca cei doi o sa construiasca o poveste de dragoste sincera care incepe cu artificii.
Dar e vazut ca un film atat de bun din cauza comediei rusesti fara strambaturi (decat poate cat a fost personajul principal beat) si fara glume vulgare. Fiecare poanta e simpla si reusita, fiecare e clasica si care merge pentru orice generatie. Il recomand cu caldura pentru ca te introduce intr-o stare placuta in care 3 ore se comprima in 2 ore.
9.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu