duminică, 12 decembrie 2010

13 Tzameti {2005}

Uiti ca e alb-negru. Atat de intens e. De fapt, in culori nu cred ca era la fel de bun. A fost o alegere foarte buna din partea regizorului Gela Bubliani care a adus in centrul atentiei o poveste interesanta povestita pe muchie de cutit. Totul incepe cu caracterizarea acestui tip de 22 de ani care munceste de rupe pentru a-si hrani familia formata dintr-o mama si o sora...pana cand, intr-o zi, gaseste sansa de a schimba ceva in viata lui. Gaseste in casa celui pentru care lucreaza un bilet de tren si o camera de hotel gata platita. In asta vede el o sansa de a schimba ceva in viata lui...in bine sau in rau, nici el nu stie. Are curaj, indrazneala dar si noroc chior.
O buna parte din cantitatea de suspans se datoreaza faptului ca nici noi, nici personajul principal nu stim unde mergem, spre ce viitor ne indreptam, daca e fericit sau nu. E asa si asa, pana la urma. 13 e cunoscut ca numar cu ghinion dar asa cum propria noastra experienta o spune e un numar care mai mult aduce noroc decat altceva...e un numar pe care il privim rau dar cand ajungem la el, e un numar ca oricare altul.
Nu am sa intru in detaliile jocului de noroc din acest film in jurul caruia se invart milioane de dolari...si unde se ajunge sa se joace cu vietile altor oameni pana la ridicol...e un film bine facut, cu suspans garla, insa cu care Bubliani a vazut o sansa sa se faca cunoscut. Ce-i drept...dupa 5 ani s-a gandit sa-l cheme cineva din Hollywood sa refaca filmul. Asa ceva nu prea am intalnit des...un regizor sa-si refaca propriul film insa nu mi se pare o idee prea stralucita. Pana la urma, ma gandesc ca ai mai multe proiecte in cap o data ce incepi sa faci ceva in industria asta. Dar nu in fiecare caz...oricum, recomand filmul asta.
8.1/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu