marți, 26 octombrie 2010

Red {2010}

Hm, ar trebui sa compar filmul asta cu orice film de actiune cu spioni ... insa in care joaca pensionari. I fucking loved this idea...si nu cred ca am mai vazut-o pana acum. Da, bine, poate un bosorog sa mai revina in misiune dupa ce a zis ca se lasa da, poate s-a mai facut...dar nu cu distributia asta perfecta si cu scenariul asta deloc rau...adica e decent dupa standardele noi.

Cum sa nu-l alegi pe Willis in rolul principal? In agentul cel mai smecher si cel mai capabil a carui viata este data peste cap cand se pune o asasinare pe numele lui. El nu vrea decat sa isi duca restul vietii in liniste vorbind cu necunoscute la telefon...looks pretty fun :)) . Din acest moment vedem o groaza de actiune care nu e facuta deloc rau...iar asa cum stim, actiunea combinata cu ceva comedie e chiar de doua ori mai amuzanta. O parodie grozava la filmul asta, si una destul de evidenta, e sa aduni bosorogi nu la 50 de ani ca in acest film ci la 80 de ani...sa se adune, sa formeze o echipa imbatabila si sa impuste tot ce e in jur folosind carjele si suporturile de mers...unul dintre ei ar fi in scaunul cu rotile. Unii ar putea sa-si bata joc de film in felul asta...comentand ca e Rambo cu pensionari...este. De ce nu? Dar uitati cati a omorat Rambo si imediat ce ii vedem si pe astia vedem ca le iese si lor chiar destul de bine.

Dar pana la urma tot Hollywoodian e facut...fiind destule gauri in plot incat sa te intrebe ca poate, poate or avea un teleporter prin buzunare. Despre ce vorbesc...despre fazele cand spionii apar din senin intr-un loc, un loc total inaccesibil in care nici agenti antrenati obisnuiti nu ajung si salveaza situatia. Da, ai spune ca totul e dupa un plan dar chiar si asa...implauzibil desi grozav pentru cinema si pentru cei care nu se intreaba. Ca m-am intrebat e una dar si ca m-am distrat e alta. Amuzant film...Malkovich asigura partea asta din film mai mult decat decent, chiar excelent. Ii prinde foarte bine rolul de paranoic care poate deveni serios cand doreste...si cand devine serios, grija mare...vine la voi tipand imbracat in dinamita! Helen Mirren...hubba hubba...stiu ca e gresit, stiu ca are 65 de ani dar e cea mai buna babaciune din Hollywood, hands down. De fapt...ca sa vezi cat de dereglati suntem in general, nu sunt singurul care o zice. Si cu o mitraliera arata colosal...ok, poate nu as dori s-o vad nuda dar asta e alta treaba.

Si in general...Bruce Willis si Morgan Freeman, bad-ass original and awsm actors, amandoi. Eu nu am sa-i uit si nici filmul asta. A fost pe atat de mind-numbing, tot atat de grozav si fun.Guilty pleasure...

7.35/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu