sâmbătă, 2 octombrie 2010

Perfect Blue {1998}

Primul lung metraj de la regizorul care ne-a adus animeuri spectaculoase ca Paprika, Millenium Actress si Tokyo Godfathers...toate unice in felul lor, avand un stil comun. Vise relatate cum visele trebuie relatate dar, asa cum e normal, datorita animatiei acest taram nu are limite.

Original, Perfect Blue trebuia sa fie un film horror live-action (adica real, nu desen animat) insa datorita bugetului aceasta ipoteza a cazut...si bine a facut. Un horror anime nu este izbit de legi ca ale gravitatiei, ci poate fi umplut cu cate efecte si sange vrea regizorul/creatorul filmului. Acesta in cauza este un thriller horror despre un star pop, acum actrita care este pandita si hartuita de un fanatic in stilul stereotipic de creepy. Urmarim mult din lupta interioara cu un presupus maniac psihopat in paralel cu regretele pe care le traieste in interior ca a plecat de la cantat la acting, astfel dezamagindu-si fanii. Aceste regrete sunt hranite de un site facut de acest psihopat care aparent ii urmareste fiecare moment din viata si il pune pe site...

Spre final insa m-a bagat nitel in ceata...de fapt, cred ca si asta s-a dorit, dar am fost atat de bagat in ceata incat nu am mai reusit sa pun cap la cap elementele din finalul filmului. Nu inteleg chestii pe care nu ar trebui sa le spun ca sunt considerate spoilere insa ce a contat la filmul asta nu e neaparat finalul ci felul cum e construit suspansul si calitatea animatiei. Totul e de rang inalt insa finalul ala m-a deraiat putin, fiind totusi prea complex si cu lipsuri.

Toate ca toate, trebuie vazut acest regizor excelent care din pacate a decedat anul acesta la varsta de doar 46 ani...R.I.P. 

7.8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu