vineri, 22 octombrie 2010

Machete {2010}

Hai sa povestesc cliseele ce toti ceilalti le-au zis...fara sa le citesc parerile. Sange, macel, boobies, Lindsay Lohan boobies (desi usor mascati de par), brutalitate, sexyme, Jessica Alba, boobies iar, sange si mai mult...totul la superlativ, totul de dragul extremului si de dragul spectacolului. E totul misto in acelasi sens cum a fost Grindhouse sau chiar Sin City...multe elemente din amandoua, mai multe din primul decat din al doilea din cauza stilului evident.

Dar na...ca totusi filmul asta sa fie numit bun si fara sa intelegi si sa vezi tot ce a facut Rodriguez inainte i-a trebuit si o poveste cat de cat gandita. A incercat el sa scoata ceva mai profund cu lectia de rasism dar asta e mai multe pentru ei, acolo. A dezbatut conditiile economice, sociale care pot fi modificate daca toti mexicanii dispar din America, de unde si motivele politice ale jocului din film. Robert DeNiro a jucat rolul unui senator pur american...deci pur rasist si pur redneck care duce treaba asta la extrem. Toti actorii au fost alesi pe spranceana si chiar mi-a placut rolul lui De Niro, chiar daca a fost episodic si scurtuţ. Si-a batut joc putin de Showtime intr-o scena, zicand "Showtime" intr-un ton oarecum auto-ironic...dar totul a fost pentru distractia spectatorului.

Din nou, m-am simtit ca un spectator ce nu trebuie sa se oboseasca (daca nu ii place) sa gaseasca interpretari si simbolistica. Mi-am inchis creierul vreme de o ora 40 si am observat macelul de la o distanta sigura. Ce altceva sa fac? Cameourile lui Lohan iarasi mi-au trezit interesul chiar daca e o baga-ştoarfă si toata planeta stie asta. O arata si ea in film portretizandu-se ca o maicuita ce ucide din razbunare. All in bloody good fun. Distractie pentru cel ce gusta filme de genu asta, mementouri ale filmelor de categoria B...din pacate are iluzia asta la inceput si o pierde rapid cu imagini perfecte, nemodificate. Asadar, un film care nu e vai de mine, ce film tare si misto si bun si toate astea dar merita vazut pentru cine vrea actiune si ceva sexy presarat pe ici si colo. 

7.6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu