sâmbătă, 16 octombrie 2010

The Last Horror Movie {2003}

Doua filme cu psihopati, unul dupa altul...simt ca acum creste ceva in mine...ceva nu tocmai curat si sfant. WTF e sfant?

Asa, acum ceva vreme am vazut taticul acestui film, un film care ii da clasa acestui pe mai multe nivele, de la realizare pana la actingul personajului principal, acest psihopat care incearca sa se justifice lumii ca ceea ce face el are motiv. Cel putin asta de acum asta face...cel din "Man Bites Dog" e doar un psihopat sincer care omoara pentru ca asta ii place sa faca. Ala e un mockumentar reusit, nu poate fi luat in serios in totalitate pe cand acesta, mult mai nou, incearca sa se ia in serios...neintitulandu-se degeaba "The Last Horror Movie". Producatorii, regizorul, scenaristul chiar credeau ca fac ceva nou...ori au incercat sa ignore in totalitate existenta filmului din 1992. Oricum, ceva original...dar care sa fie asemanator, ar fi ca cineva ca tipul de mai sus sa spuna ca filmul din '92 l-a influentat pe el, criminal in serie original, sa faca pe bune ce a facut cel vechi...

Alta chestie ar fi ca cineva acum sa faca un astfel de film lasandu-se influentat de ambele filme. Dar nu stiu, sa spui ca e ceva nou, chiar si intr-un univers paralel in care, ipotetic, un astfel de film nu s-a mai facut mi s-a parut de prost gust. Puteau macar sa-l mentioneze oferindu-i astfel un plus de autenticitate si realism. Apoi ne intoarcem la film si la crime...foarte slabe...era loc de soc si sange peste tot. Au refuzat sa-l arate pentru ca au dorit sa faca un film care se vinde...un film de fapt cuminte despre filosofia de viata a unui psihopat si despre auto-analiza sa oferita publicului. Da, partile astea mi s-au parut bune pentru ca astea vorbeau despre ce vrea filmul sa fie...ei nu s-au focalizat pe crime, desi asta ar fi fost un plus extrem de bun. Nu...s-au bazat carisma si sarmul personajului principal.

Apoi mi-a mai placut ca incearca sa te scoata vinovat ca iti place sa te uiti la el cum omoara oameni. Evident...s-a dus tot farmecul din momentul in care stii ca te trage pe sfoara...si te poarta prin sentimentele pe care vrea el sa fii purtat. Eh...a fost digerabil dar nicidecum mai bun decat cel vechi. A fost amatoricesc intentionat si unele faze sunt bune, dar se putea lucra la scenariu mai mult si iesea ceva cu adevarat interesant. 

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu