sâmbătă, 9 octombrie 2010

Crnci {2009}

 The Blacks

Incepe ca un potential film despre traumele de razboi si conditia psihologica a soldatului aflat in imposibilitatea de a-si controla destinul. Vedem o mana de soldati dintr-o escadrila speciala numita "negrii". Se plimba prin padure si toti sunt tensionati si noi nu stim inca de ce...

Dupa ce vedem finalul scenei de inceput suntem trimisi inapoi pentru a analiza de ce au ajuns soldatii in situatia din inceput. Deci na, nu e tocmai o constructie liniara din cauza inceputului care e de fapt sfarsitul...dar nu asta e important. Importante ar fi fost scenele in care vedem cum nesiguranta creste in soldati, cum se naste monstrul interior care duce la finalul exagerat si tragic. Daca existau scenele astea ar fi fost un film foarte bun. Dar aici nu e cazul.

Actingul a stat in mainile scenariului iar acesta nu a fost destul de "profund" sau analitic din punct de vedere psihologic. Au fost scene fara sens, in care se prinde prostia unor oameni lasi...si mai prost e ca nu iti pasa de ei. Nu iti pasa de povestea lor desi a inceput interesant.

Asta a fost inca un film vizionat la IIFF 2010 care se afla in competitia de lung metraj...nici la capitolul imagine sau altceva din capitolul tehnic nu a excelat sau iesit in evidenta. Un film per total slab. 

6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu