sâmbătă, 30 octombrie 2010

The American {2010}

Nu prea mi-a pasat de american inca din start...pacat de fapt, daca se lucra mai mult la firul epic, cu ajutorul stilului general al filmului, acela cum ca e mai mult liniste decat schimburi rapizi de replici inutile. The American incearca sa reproduca atmosfera filmelor atat western cat si a celor din anii '80 care se focalizau pe stilizarea actiunii si mai putin poveste.

Din pacate, Americanul nu a reusit mare lucru. In fond, a fost filmat frumos in Italia dar regizorul putea sa fie la fel de bine si un roman. Cadre lungi (de fapt rare si astea) in care micro-regia si atentia la detaliu domnesc. Ok...initial nu stim ce e cu americanul asta. Tot ce stim e ca a primit o sarcina, sa ajute la un asasinat construind o arma modificata la cerintele altei asasine. Presupunem deci ca pe langa faptul ca e un expert in armament este si el un asasin. Slabiciunea lui? Femeile. Se indragosteste mult prea repede de ele ori sarmul sau le atrage prea aproape. Se vede insa atat la inceput cat si spre final ca pastreaza o distanta, o distanta care intentioneaza sa le salveze viata in caz ca...

Scenele de urmarire si impuscaturi sunt bune pentru ca pe langa fondul neutru al filmului, acestea dau automat un surplus de adrenalina spectatorului scotandu-l din starea letargica si aproape inconstienta. De obicei imi plac scenele in care nu se vorbeste prin cuvinte ci prin insinuari sau miscari ale corpului dar acestea au fost insuficiente si nu au dus decat la un final previzibil si hollywoodian...tipul care vrea sa iasa dintr-o afacera murdara pentru a se intoarce la lucrurile care conteaza cu adevarat. Se indragoseste de o prostituata extraordinar de frumoasa, jucata de Violante Placido (HotHotHotHot) si se indragosteste si de locatie. O alta femeie periculos de frumoasa in acest film este Thekla Reuten...asasina de care vorbeam mai sus care intr-o scena iti venea sa o mananci cu tot cu textila de pe ea...uh.

Foarte stilat film din punctul asta de vedere...Jack sau domnul Fluture cum i se mai spune este chiar Clooney intr-o varianta periculoasa. Sarmant si atragator si parca constient de asta...insa tacut. Insa datorita femeilor adevarate filmul e cu adevarat sexy ca ma doare-n paispe de Clooney. Chiar si asa, merita vazut o singura data...de ce? Ca asa cred eu. 

7.1/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu