duminică, 5 septembrie 2010

Iron Man 2 {2010}

Cool-oşenie intruchipata. Sa fim seriosi, daca avem chef de un film distractiv asta merge uns. Nici eu nu sunt intotdeauna in cautarea reprezentarii cinematografiei perfecte globale, nu caut perfectiune in filme. De fapt, iubesc greselile din cand in cand pentru ca sunt greu de gasit in unele filme bune. Dar si mai mult, imi place sa ma relaxez la un film a carui intentie este tocmai asta, sa ma relaxeze, sa ma faca sa nu ma mai gandesc la examane si/sau restante.

Pana si dialogul, rapid si format din replici scurte, aduce un dram in plus de amuzament si necesita spectatorul sa fie atent o secunda in plus. Personalitatea lui Robert Downey Jr. se muleaza perfect cu Stark si personajul Iron Man.Ca sequal incearca sa fie la fel de distractiv, eu zic ca in mare reuseste aducand chestii noi si in primul rand aducand-o pe Scarlett Johansson care se mai si lupta (bine, dublura ei, dar eu prefer sa cred ca ea se lupta) intr-un stil de-ti vine sa te iei de cap. Fun. Alta scena misto este bineinteles lupta din gradina japoneza care se termina intr-un mare fel in lupta cu dronele. Hai ca a fost misto si imediat ce s-a terminat m-am gandit la exact ce au spus ei...ca de ce nu a folosit de la inceput arma aia. Ei bine, mi-au raspuns.

Iron Man 2 (si 1) e genul ala de film care il vezi de mai multe ori si iti face placere, pentru ca are destule detalii tehnice, S.F., de poveste al caror efect nu o sa fie simtit de la prima vizionare. Personajul lui Mickey Rourke a fost cam slabut insa primind prea putine replici si prea putina personalitate. Motivele lui au fost oarecum justificate dar chiar si asa. Don Cheadle il inlocuieste pe Terrence Howard in rolul lui Rhodey care, daca ma intrebati pe mine, a facut o greseala enorma ca a plecat. In rest e un blockbuster de vara asa cum vrei sa vezi. Probabil memorabil numai din cauza lui Robert si a efectelor speciale ca doar un super-erou cu un costum smecher mai stim (Batman).

8.2/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu