vineri, 3 septembrie 2010

The A-Team {2010}

Nu e Kubrick, nu e Ingmar, nu e Hitchcock, e Carnahan! Si lui asta, daca ii dati bani si o poveste o face una a dracului de distractiva in care surprinzator iti mai folosesti si tartacuta din cand in cand. Are atat de mult detalii si twisturi incat ajungi sa nu mai stii in cine sa ai incredere, cine e cel bun si cel rau, stii insa ca trebuie sa tii cu A-Team. Trebuie sa faci parte din echipa lor si pentru 2 ore am simtit actiunea si bucuria lor. A fost o cursa a naibii de misto. Asta e un exemplu de film de actiune facut cum trebuie. Are ceva deosebit filmat si gandit bine si memorabil...adica, na, nu am mai vazut pana acum un tanc cazand din cer sa fie pilotat de tunul sau. E ceva noua.

Da, s-au folosit efecte speciale dar cum tehnologia avanseaza ajungi sa crezi ca ce se intampla e real si in fata ta...am patit-o cu totii si la Avatar. Aici toata batalia de prin aer si de pe final, pe vapor, iti dadea impresia ca nu e CGI dar stiai ca e pentru ca nu se putea realiza in realitate. Cu toate astea, au fost minute colosale in film. Personajele au fost si ele bine conturate (ca pentru un film de actiune) si pana la final stiam ce e in capul si personalitatea fiecaruia...si trebuie sa recunosc ca nu am fost genu care i-a urmarit la TV pe cei originali din serial decat pentru cateva minute in fiecare episod...Mr. T e singurul care iesea in evidenta pe atunci. Acum insa e unu si unu, Liam Neeson, Bradley Cooper, Sharlto Copley (actorul principal din District 9) si mai putin cunoscutul Quinton 'Rampage' Jackson pentru a aduce astfel toate personajele la un nivel neutru unul fata de celalalt. Toti joaca excelent insa Copley iese in evidenta...a facut din personaj unul de-al lui.

In plus, nu a fost scris deloc rau si combinarea briefingului (atunci cand se spune planul) cu desfasurarea efectiva a planului nu a facut decat sa antreneze si mai mult spectatorul, sa fie atent insa si entertained in acelasi timp. Carnahan a mai facut un film in trecut, cel de inaintea acestuia, care nu a fost primit bine insa a avut si acela o poveste destul de interesanta cu scene de actiune foarte tensionante si bine filmate. E un regizor de filme de actiune care satisface si aduce ceva nou in ecuatie.

Pura distractie si amuzament, un film de actiune excelent pe anul asta. 

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu