luni, 30 august 2010

The Snow Walker {2003}

Survival movie e titlul generic al acestui film. Un pilot din anii 1950 zboara pe deasupra terenurilor nelocuibile din nordul Canadei si scenaristul s-a gandit ca ar fi interesant daca i-ar exploda motorul in aer si s-ar prabusi impreuna cu tipa bolnava de 20 de ani care a luat-o de la vreo doi eschimosi in schimbul a doi colti de fildes.

Da, si apoi, colac peste pupaza, orice facea ii iesea anapoda si pe dos. Ramane fara mancare, pistolul nu mai are gloante, radioul i se strica de tot incercand sa-l repare, e atacat de un roi de tantari si muste...tot raul e asupra lui. Vine insa tipa bolnava in ajutor si il salveaza, evident, pentru ca ea stie tainele salbaticiei si foloseste tot ce stie pentru a-i vindeca ranile si toate astea. O zic eu sarcastic si parca voit rau dar e un film bunicel. Peisajele nu sunt cine stie ce pentru ca nu e decat stepa, campie cu mici dealuri pe ici si colo, nu munti frumosi si inalti. Ce e frumos e insa relatia dintre cei doi si cum reusesc ei sa se adapteze si sa cucereasca natura. Asta e frumos...Cum lucreaza ei cot la cot (mai mult ea, pentru ca ea stie natura mai bine decat el) iar e frumos. Cum se bucura ei cateodata pentru cate ceva iar e frumos...

Dar daca e sa vorbim despre filme in care personajul cutreiera teritorii necunoscute atunci "Into the Wild" il cam bate pe asta la fund. Nu de alta, dar prea pare regizat asta...adica da, e frumos, dar nu pare verosimil. E trist ce se intampla la final...e trist daca stiam daca se intampla cu adevarat sau nu, dar felul cum ne-a lasat nu ne-a permis sa "chişăm" ochii calumea. Aproape ca vroiam ca relatia dintre cei doi sa devina serioasa, poate, poate vedeam ceva boobage de escimoasa draguta dar nu...frate si sora au fost. Pacat. Asadar ne ramane partea tehnica...regia, sunetul si imaginea sunt bune spre foarte bune...Barry Pepper asta a mai avut momente de over-acting dar sa le trecem cu vederea ca si-a udat picioarele si si-a lasat barba pentru filmul asta.

Cam asta-i, concluzia e ca merita vazut, dar doar pentru unele scene. E un frumos vizual, dar pentru asta va trebuie o versiune decenta. 

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu