marți, 31 august 2010

Robin Hood {2010}

Robin Hood cam bunic. S-au dus toate povestile alea frumoase care au facut din Robin Hood un simbol al dreptatii, treaba ia de la bogati si da la saraci. Nu, o singura scena de genul asta a fost, una singur. In rest, filmul de razboi pe care l-am mai vazut dintre francezi si englezi, de asta data pe plaja. Spre asta se duce filmul asta plicticos, asta ne face sa speram...o scena de actiune mare, dar in cele din urma prost editata si neinteresanta (vezi Braveheart pentru opusul a ce e filmul asta).

De ce? Buget de 210 milioane de dolari si 0 scenaristi. Nici un om care sa aduca pe masa o poveste mai noua, mai fresh. Toti banii astia s-au dus pe cladirea a doua castele imense facute din pal si schele metalice pe dedesubt...aa, plus scenele de actiune care nu satisfac, adica am si cascat la vreo doua din ele. Interpretarea lui Russell Crowe a vestitului Robin Hood a fost una lipsita de personalitate si fara pic de sarm sau comic specific rebelului Robin Hood. Bine, hai sa zicem ca nu s-a vrut o relatare fidela a legendei ci s-a dorit inca o varianta a lui. Sa zicem asta...ei, daca e asa, imi plac celelalte variante si in mod special aceea din '38.

Colac peste pupaza, ca sa vezi, nu intotdeauna faci bani daca bagi bani intr-un film. A costat 210 milioane sa fie facut si nu a facut decat cu 100 mil mai mult. Putin pentru standardele lui Ridley Scott dar nu ma mira. A fost un film fara farmec, a fost inca un film cu un razboi si scene de lupta mari si scumpe (dar nu neaparat bune)...a fost un film comercial care nu a vandut si nici la capitolul tehnic nu a stat prea grozav dar cine stie cum le suna in capul celor de la Hollywood. Zero dezvoltare a caracterelor, zero empatie pentru personaje (moartea mosului nu m-a surprins si nici indurerat desi e jucat de un mare actor si s-a vazut ca s-a straduit).

Si mai si dureaza 2 ore 20...pentru ce, nu stiu. Mai scotea din complexitatea inutila a filmului, il facea si mai liniar decat este si poate iesea ceva decent. Dar nu, trebuiau introdusi pustanii aia care nu stiu ce rol aveau, relatia dintre Robin si serif e una de neutralitate insa finalul face loc unui sequal in care putem spune ca incepe legendarul Robin Hood (sa zicem ca asta a fost un prequal la ce cunoastem deja) dar sa-l vad in postura unui mos cum e Crowe (spre deosebire de cum ar fi trebuit sa fie) nu prea ma incanta. O nota pe care o merita: 

6.2/10 

+ The Expendables - 5.8/10. O chestie care nu e ce vrea sa fie. Raspunsu meu pentru Stallone? Lumea o sa te uite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu