miercuri, 18 august 2010

Felicia's Journey {1999}

Calatoria Feliciei se doreste o calatorie a maturizarii unei fetite de 15-16 ani care a fost lasata de paragina dupa ce un tip a profit de ea. Ia stati putin...totul pare atat de deja vu, cliseu si facut de 1000 de ori. Cum poate sa fie mai interesant? Ei bine, nu e mai interesant...

Unii insa ar spune ca povestea excentricului criminal in serie care se ascunde dupa o imagine inocenta, placuta de multi, ar fi ce deosebeste filmul asta de un film Hallmark care dezbate numai prima problema. Ei bine, nu. Nu stiu cum a reusit, dar Atom Egoyan a scris un scenariu extraordinar de plicticos si neinteresant chiar si cu cele doua probleme majore in comportamentul uman. El a crescut numai cu mama sa supra-protectoare care l-a mamacit si dadacit pana la greata. Ca rezultat a iesit un man-child previzibil care are o problema majora cu comportamentul cand vine vorba de femei de varsta lui. Stie insa sa intre in discutii, fie ele si ciudate, cu tinere vulnerabile si pierdute.

Ea e una din aceste tipe. Ea isi cauta "iubitul" care i-a varsat in creierul ala tanar cuvinte dulci si vorbe romantice doar ca sa intre in pantalonasii ei de minora inainte de a plecat in armata. Evident, ea crede ca e la munca in alt oras...refuza sa creada ca a profitat de ea si asa mai departe. Previzibila treaba la acest capitol. Ce nu a fost previzibil insa construit teribil incat spectatorului nu ii mai pasa de nici unu din personaje a fost povestea lui, aceea in care e de obicei un criminal in serie. Eh...s-a terminat tembel dar poate asa scrie si in carte. Nu conteaza. Ceea ce conteaza e ca filmul nu reuseste sa satisfaca pe nici un nivel...nici acting, nici scenariu/poveste, nici regie. Si totusi se aseamana foarte mult cu filmele de pe Hallmark...daca stau si ma gandesc mai bine.

6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu