duminică, 11 iulie 2010

Repo Men {2010}

Hei, a mai slabit Forest Whitaker...macar atat am vazut pe aici...ca in rest, ceva sange, dar se putea si mai mult si un plot care l-am mai vazut dar intr-o forma muzicala foarte enervanta (Repo! The Genetic Opera) plus ceva Minority Report, in special in a doua jumatate a filmului...

Intreg filmul vrea a fi, asa cum spune si naratorul, o poveste prevazatoare, din care poate invatam ceva. Eh, invatam ca daca facem asemenea creatii tehnice o sa cerem mai putini bani pe ele; daca costa mult, nu le cumparam si gata; daca ajungem sa lucram pentru firma ce produce organele bio-mecanice sa avem grija mare cu defribiliatoarele...si sa avem grija ca s-ar putea sa ne luptam cu cel mai bun prieten al nostru. Cu toate astea, nu a iesit cine stie ce film...partea care trebuie recunoscuta e ca povestea trebuia sa fie mai bine inchegata, mai stransa si mai alerta. Se putea face asta usor daca se mai scoatea ceva si nu se mai punea nimic. Adica are aproape 2 ore (fara 9 minute) si desi pare totul foarte interesant si pare ca s-au adancit chiar si in partea usor psihologica a trairilor personajului principal...filmul se simte lungit si plictisitor.

Multe cadre arata cum Kubrick l-a inspirat destul de mult pe regizor, unu Miguel Sapochnik, creand el o viziune a viitorului nu prea deosebita, exceptand aceastra industrie a fabricarii organelor, punandu-le apoi un pret colosal si vanand apoi rau-platnicii. Ma asteptam la ceva mai mult, ceea ce e clar e ca povestea are un potential urias insa trebuie un scenariu mai solid si o regie mai serioasa. Plus ca eu cred ca un stil vizual mai interesant ar fi ajutat.

6.4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu