duminică, 25 iulie 2010

How to Train Your Dragon {2010}

O zic din start ca sa se inteleaga asta din start. Filmul asta e probabil de 7.82 ori mai bun la cinema, in 3D. Dar uite ce s-a intamplat ca l-am vizionat pe un monitor normal de calculator...i-am urmarit povestea si asta e simpla si destul de liniara. Nota de pe imdb e ridicol de mare pentru filmul asta. Mai mult de 8 nu merita iar senzatia ca e mai bun nu poate fi produsa decat la cinema in superbul 3D si calitate mult mai buna decat la orice calculator sau home cinema.

Cu toate astea, oriunde il vezi, te distreaza iar povestea desi e simpla e povestita frumos si cu o multime de detalii magice care completeaza pachetul. Mi-a placut ca nu s-a grabit, mi-a placut foarte mult ca a aratat fiecare etapa din "dresaj" cu atentie si fara graba, ceea ce e foarte important...ca de multe ori, in alte filme, ceva de genu asta se prezinta rapid intr-un montaj de cateva minute. Aici s-a prezentat dresajul "night fury"-ului cu cadre din antrenamentul pustiului pentru a ucide creatura. Evident, evolutia si maturizarea pustiului se duce in directia care e asteptata si din nou, in legatura cu asta, se face referire la cum parintii ne influenteaza in directia pe care o luam dar ceea ce se arata e ca suntem unici si fiecare trebuie sa fie el/ea insusi, asa cum e normal si firesc.

In rest ce'ar mai fi...animatia de mare calitate dar nu ma asteptam de la altceva de la DreamWorks, inca de pe vremea lui Shrek (primul) aduc in fiecare an magie in experienta noastra cinematografica. Si regret ca nu l-am vazut la cinema, e singura chestie care o regret cand vine vorba de filmul asta. E bun, dar nu chiar atat de bun cat se spune pe imdb.

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu