sâmbătă, 15 mai 2010

Alice in Wonderland {2010}

Dezamagit crunt si stiu ca nu sunt singurul. Nu e ca si cum am intrebat in stanga si in dreapta dar, obiectiv, e un film slab. De ce? Simplu...povestea e varza iar scenariul e idiotic si pueril. Asta e minusul suprem al filmului. Tim Burton are un stil misto vizual...sau avea, dar deja e enervant.

Probabil filmul arata misto la cinema, in 3D, dar daca faceam greseala asta eram si mai dezamagit din cauza povestii super "bune". Oricum, comparativ cu Avatarul, 3D-ul de aici arata ostentativ si bagat de dragul de a fi bagat. E folosit in mod special atunci cand camera zboara prin Underland. Asa, ce altceva...Johnny Depp e un actor bun dar daca aici nu l-a ajutat scenariul deloc nu a putut sa faca un personaj prea interesant...desi e Mad Hatter.

Mia, actrita care o joaca pe Alice un vas ce trebuie plimbat prin lumea asta...putin imi pasa de ce face si de ce o face. Asta a fost greseala lor din cauza ca e visul ei si lumea ei, in care oricine este o interpretare hiperbolizata a unei cunostinte din realitate. Dar filmul nu a reusit sa ma faca sa-mi pese.

Este un film slab in care s-au bagat bani pentru efecte pentru a se scoate bani tot din cauza lor si atat. Sa mai fi bagat si Depp niste funduri in scaune dar si astea au venit mai mult pentru efecte decat pentru el. Atat. Slab.

6.7/10

Un comentariu: