miercuri, 21 aprilie 2010

Speak {2004}

"Vorbeste" e genul de film care vorbeste de la sine...nu conteaza ca regia e facuta ca de un student la film, inventiva dar ultimamente banala si standard, nu conteaza ca in afara de personajul principal, interpretata de Kirsten Stewart, restul joaca in cel mai bun caz mediocru sau suficient de bine, si nu e ca si cum nu ar fi loc in rolul lor. Singurul care iese in evidenta pe langa actrita din rolul principal este Steve Zahn ca profesorul de arte mai trasnit care indeamna la creativitate si iesirea din comun...e de altfel un exemplu pozitiv pentru oricine si portretul unui profesor excelent.

Speak e genul de film independent care in acest caz vorbeste realist despre adolescenti. Multi din spectatorii acestui film se regasesc in personaje pentru ca un liceu este oricum cel mai superficial mod de a selectiona elevii si a-i pozitiona pe cate o treapta piramidala a carui loc este oricum relativ fata de persoana care ii judeca. Melinda a fost o eleva normala, care se distra, pana in vara cand a fost violata in masina unui tip. Aceasta nu numai ca a marcat-o permanent insa din cauza ca i-a fost frica a chemat politia si anul urmator (primul an de liceu) a fost, superficial, numita turnatoare...E trist ca astfel de povesti se pot intampla si de obicei sunt adevare. E trist si frumos in general filmul asta cand vedem ca se poate invinge o amintire intunecata.

Melinda Sordino este o fata normala care a trecut printr-o experienta urata si vedem in acest film procesul ei de vindecare fata psihologi sau psihiatrii. Doar ea si natura umana, doar ea si colegi sau profesori de liceu, doar ea si parintii ei. Pe de alta parte e un film care ne indeamna la ridicat vocea, la a spune ce avem pe suflet sau in ganduri, sa spunem la lume cine suntem si ce ne caracterizeaza...sa comunicam. Per total a fost un film cu si despre adolescenti foarte bun.

8.2/10

+ Nine {2009} - un muzical jenant. Un remake rusinos pentru Otto e Mezzo. Nimic bun...nici macar pleiada de actori plini de Oscaruri. - 5.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu