vineri, 30 aprilie 2010

Blow Out {1981}

Nu prea m-a surprins cu nimic si faptul ca e o combinatie intre doua filme cunoscute pe care oricum o observa oricine...BlowUp si The Conversation inseamna ca nu e prea deosebit. In general remakeurile nu imi atrag atentia prea mult pentru ca nu aduc nimic nou decat ce poate sa faca regizorul cu noua tehnologie.

Brian De Palma are un stil de regie - pozitionare a camerei ce intr-adevar atrage atentia. Mi-a adus aminte de Scorsese, amandoi din aceeasi generatie si oarecum aceeasi scoala de filmat...realista dar interesanta, nu neaparat in stilul Hollywoodian ci mai mult cel New Yorkez. Sunt tousi cateva scene/faze in filmul asta care au fost interesante cum ar fi scena ce a inceput toata intriga, atunci cand Jack se afla pe pod si inregistra sunetele din natura...care mai de care, fosnetul copacilor, susurul apei, o broasca, o bufnita si un banal accident de masina care e mai mult decat pare.

De la acel accident, in care se afla un posibil viitor presedinte al americii s-a format o interaga conspiratie. Jack, specialist in sunet (facilitand efectele sonore in filme), descopera pe inregistrarea lui un sunet ce se aseamana cu cel al unui pistol al carui glonte trece prin roata ce facea parte din masina din accidentul pomenit mai sus. De aici se porneste o aventura pe viata si pe moarte, un thriller destul de slabut insa care m-a dezamagit. Daca nu avea numele lui De Palma legat de producerea acestui film sau stilul sau nu iesea niciodata mediocritatea asta. Iesea ceva mai prost...doar daca era un regizor mai bun prin jur.

Incheind...nu mi-a placut pentru ca nu e asa de grozav.

6.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu