miercuri, 14 aprilie 2010

The Big Knife {1955}

In primul rand vreau sa zic, doar asa, informativ, ca motivul pentru care nu am mai scris la fel de des comentariile filmelor pe care le vad este deorece nu am mai vazut filmulete atat de des. M-am luat cu vizionarea, de la inceput, a serialului House si m-a captivat fiecare episod in parte. Plus ca aveam nevoie, daca era vorba de un film, de unul care e cu adevarat bun si memorabil.

Acesta de acum nu e unul din ele. "In marele cutit" e vorba despre lupta unui boxeor pentru libertate...o lupta cu studioul care l-a servit atatia ani pana cand a devenit vedeta. Acum vrea sa plece din lumea asta mizerabila care a ajuns s-o cunoasca in detaliu. Ca in orice afacere exista nesimtire si injunghiat pe la spate. Asa si aici, desi filmul trebuie sa fie un mijloc de a exprima emotii si trairi prin intermediul artei filmului si nu o afacere din care se storc bani si se distrug suflete. Ideea filmului este buna si e spusa bine insa putin prea exagerat. Multe secvente sunt plictisitoare si nu iti atrag atentia prin nimic...actingul actorilor este in general bunicel dar partile in care exagereaza (over-acting) sunt mult prea evidente, cam cum e rosul intr-o mare de alb.

The Big Knife este inca un film care vorbeste despre industria de film din Hollywood...insa nu e unul cat de cat interesant asta pentru ca nu vorbeste despre filme ci vorbeste despre actorii care sunt prinsi in capcana, capcana care e contractul, un obiect sfant intr-o afacere, ale carui obiective sunt obligatorii pentru cel ce le semneaza...de nu, inseamna viata. Pe langa asta vedem si o poveste de dragoste dintre un star si sotia lui (nu mi-am dat seama daca si ea a fost actrita sau nu)...un star care inevitabil este inconjurat de fane (mai mult) si sotia un singur lucru poate interpreta din asta. De aici certurile si durata scurta a relatiilor starurilor. Si asa mai departe...

Nu e un film foarte interesant, nici unul foarte bun...e mai mult o piesa de teatru cu actori care mai mult se misca decat care joaca.

7.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu