luni, 1 martie 2010

[Rec] 2 {2009}

Cu asta si cu precedentul sau Spania da lectii de horror Americii. De fapt...s-au sesizat americanii si in adevaratul lor spirit de plagiatura au facut prostia de film Quarantine pe care nici nu am vizionat-o dar stiu deja ca e o prostie pentru ca asa fac intotdeauna...exceptiile fiind deosebit de rare. Important la vizionarea acestui film este vizionarea filmului "[Rec]" din 2007...e imperioasa de fapt pentru ca fara ea filmul asta nu prea are multa noima. Sunt multe detalii legate de primul asa ca merg mana in mana.

Si spre deosebire de alte filme horror cu succes la inceput, in primul lor film, sequalurile au fost din ce in ce mai proaste sau mai putin interesante...nu mai zic nimic de cele din trecut gen Haloween, Nightmare on Elm Street ori Friday the 13th pentru ca se stie ca primul a fost ceva nou si interesant urmat apoi de tampenii una mai mare decat precedenta. Dar chiar si Saw atinge acelasi final previzibil...in fiecare an scotandu-se un alt film cu aceeasi premisa dar in care sunt schimbate cateva detalii pentru a nu fi doar o copie fidela a primului film. Ei bine, spaniolii stiu secretul...si e genial. Doi ani distanta intre filme si ceea ce e uimitor e ca pur si simplu se continua primul film...adica cand zic ca e sequal adica efectiv pot sa le pun intr-o vizionare una dupa alta si se leaga perfect.

Sunt introduse multe elemente noi cum ar fi cele doua puncte de vedere care se petrec in acelasi timp dar sunt vizionate consecutiv, introducerea personajelor noi, desi pare exagerat si imposibil...plus ca se pastreaza ce a avut bun in primul film, teroarea autentica si frica indusa de aceasta. E un horror facut cum trebuie care trebuie vizionat la cinema...dar de unde sa ajunga asta in Romania?...dar de nu, pe un ecran mare, cu sunetul dat tare si cat mai liniste in jur, de preferat noaptea. Efectul e garantat mai ales ca e de calitate acest film.

Daca pe primul l-ati vazut asta e musai si, pe cuvant, e bun.

7.8/10

Primului i-am dat 8.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu