sâmbătă, 20 martie 2010

Martha {1967}

Film vazut in vreo 3 reprize cu o ora intre ele. Ah, ce-mi plac vizionarile de genul asta...nu chiar. Dar cu toate astea si-a indeplinit scopul si anume acela de a ma face sa rad ca un tont instantaneu si necontrolat.

Nu pot sa zic exact care scena e mai amuzanta decat alta dar in general cele in care persoanajele sunt imbatate crita sunt deosebite insa personajele in sine sunt delicios de amuzante...cum ar fi neindemanaticul de 17 ani, naiv si tont...grasanul ochelarist, mecanic pe vapor care habar n-are meserie insa are o voce de tenor...tipul responsabil de comunicari, dislexic (si el trebuie sa se ocupe de mesajele Morse) care a crescut in biroul sau o adevarata gradina de trandafiri de toate felurile inclusiv experimente combinand doua feluri de trandafiri...bucatarul care pregateste intregului echipaj numai delicatese ca macar aici sa fie domni daca in rest sunt marinari originali, necipliti si nespalati...si inchei cu tipul responsabil cu bagatul carbunelui in focar, cu un petic pe ochi (ca un adevarat marinar/pirat) care isi prezinta mainile spalate capitanului, in rest fiind plin de funingine...si asa mai departe.

Filmul nu e deosebit in vreun alt fel decat prin comedia lui. Au trecut peste 40 de ani si inca se mai poate rade la poantele din film...pentru ca e vorba de comedie simpla si eficienta, betivi (iar astia sunt intotdeauna amuzanti) si oameni cu personalitate, originali. Poti sa intelegi instant de ce a ajuns un film cult prin lumea maritima dar in particular in Suedia, Danemarca dar in general in tarile de nord. Filmul e absolut hilar si trebuie vazut, absolut.

Probabil singurul motiv pentru care pe imdb e trecut la gen "family" e pentru ca toti cei de pe nava, desi nu sunt rude de sange, sunt o mare familie unita ce iubesc nava asta ruginita pana la moarte...Martha.

8.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu